APPLE GASI iTUNES: Posle 18 godina uvode inovaciju koja će zabrinuti konkurenciju

APPLE GASI iTUNES: Posle 18 godina uvode inovaciju koja će zabrinuti konkurenciju


Tehnološki gigant Apple objavio je na svojoj je godišnjoj konferenciji da posle 18 godina ukida svoju muzičku aplikaciju iTunes i da će je zameniti streaming servisima “Apple Music”, “Apple Podcasts” i “Apple TV”, piše BBC.

Ta odluka ipak se ne odnosi na iTunes aplikacije kojom se koriste windows korisnici, a korisnici novopečenog “Apple Music” servisa na Appleovim računrima moći će i dalje koristiti opciju preuzimanja.

iTunes trgovina nastaviće s radom, a korisnici će putem “Music” aplikacije moći pristupiti kompletnoj svojoj muzici nezavisno od toga kako su do nje došli. Ova promena stupa na snagu s novim operativnim sistemom za Mac računare – “OS X 10.15”.

Na konferenciji je prestavljen niz poboljšanja na polju čuvanja privatnosti korisnika, za koju je najavljeno da će zabrinuti konkurenciju. Tako će se korisnici u Appleove servise ubuduće moći prijaviti s Appleovim alatom i neće morati koristiti svoje profile na društvenim mrežama.

Ako odaberu tu opciju, korisnici će moći sakriti svoju e-mail adresu, a Apple će za potrebe komunikacije s korisnikom stvoriti nasumičnu alternativnu e-mail adresu putem koje će korisniku prosleđivati poruke.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar