Biznis
11.09.2019. 17:43
R. E.

Apple je predstavio

APPLE PREDSTAVIO NOVI IPHONE 11: "Najbolji pametni telefon do sada"

apple-2.jpg

Apple je predstavio 11. generaciju svog pametnog telefona - iPhone, za koga je direktor tehnološkog giganta iz Kupertina Tim Kuk

Apple je predstavio 11. generaciju svog pametnog telefona - iPhone, za koga je direktor tehnološkog giganta iz Kupertina Tim Kuk rekao "da je najbolji pametni telefon do sada". Ipak pažnju javnosti najviše je privukla vest o tri kamere koje će imati modeli 11 Pro i 11 Pro Max.

Dok obična 11-ica ima dve kamere, njene skuplje verzije 11 Pro i 11 Pro Max imaju tri kamere s 4x optičkim zumom, a radi se o širokougaonoj, ultraširokougaonoj i telefoto kameri. U slučaju ova dva uređaja stiže i "Dee Fusion" tehnologija koja snima devet slika i kompiluje ih u jednu fotografiju savršenih detalja, piše Index.hr.

Foto: GettyImages / Justin Sullivan Foto: GettyImages / Justin Sullivan

iPhone 11 ima širokougaonu 12 MP kameru i ultraširokougaonu kameru s uglom snimanja od 120 stepeni, a najavljeno je i da će moći snimati "video najvećeg kvaliteta ikad zabeležen pametnim telefonom". Prikazano je i kakve će sve mogućnosti imati kamere novih modela iPhonea, a nove modeli naći će se u prodaji 20. septembra.

Novi iPhone 11 je vodootporan na dubinama do dva metra, ima Enhanced Face ID opciju, koja omogućava brže prepoznavanja lica, a napaja ga baterija kapaciteta 3110mAh. iPhone 11 će imati početnu cenu od 699 dolara.

Foto: GettyImages / Justin Sullivan Foto: GettyImages / Justin Sullivan

Veći iPhone 11 Pro modeli stižu sa nekoliko izmena u dizajnu, kućištem od nerđajućeg čelika, mat završnicom, kao i sa više snage za obavljanje svih funkcija.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
12°C
23.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve