Biznis
23.03.2020. 17:00
R. E. / Business Insider

BEZOS NUDI POSAO: "Radite sa nama dok se ne vratite na svoje radno mesto"

w_54601700.jpg
Izvor: EPA / MICHAEL NELSON

Izvršni direktor Amazona, Džef Bezos, pozvao je otpuštene radnike zatvorenih restorana i barova da se pridruže kompaniji, jer se trudi da udovolji ogromnoj količini narudžbina usred pandemije koronavirusa.

Bezos je rekao da kompanija zapošljava 100.000 novih radnika i podiže satnice svojim radnicima koji pomažu u ispunjavanju narudžbina i isporuka mušterija, prenosi Business Insider.

"Istovremeno, druge kompanije poput restorana i barova primorane su da zatvore svoja vrata", rekao je Bezos i dodao: "Nadamo se da će ljudi koji su otpušteni raditi sa nama dok se ne vrate na posao koji su imali."

EPA-EFE/STR EPA-EFE/STR

Bezos je takođe dodao da je kompanija reagovala nizom zdravstvenih mera. Kako je istakao kompanija je naručila milione zaštitnih maski kako bi zaštitila radnike.

"Preduzeli smo sve potrebne mere – od povećanja učestalosti i intenziteta čišćenja naših objekata, do poštovanja preporučenog rastojanja među zaposlenima", naveo je Bezos.

Povezane vesti - Vlasnik Alibabe će donirati SAD milion maski i 500.000 testova

Amazon je preplavljen narudžbama otkad je koronavirus počeo da se širi SAD. Amerikani konstantno nabavljaju potrepštine za domaćinstvo i drugu osnovnu robu kako bi se obezbedili dok su izolovani u svojim domovima.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
34°C
22.06.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve