Biznis
01.10.2018. 18:26
R.E./Foto: Promo

BIRAMO NAJBOLJEG MLADOG POSLASTIČARA U SRBIJI

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Da li je ljubav prema poslasticama dovoljna kako bi neko bio dobar poslastičar? Ili su ipak potrebni rad, trud i posvećenost? Kolači, torte i sve one poslastice koje volimo, naći će se u rukama mladih srednjoškolaca koji će se takmičiti u pripremi slatkiša.

Učenici stručnih škola u Srbiji, će svoje znanje i veštine odmeriti u takmičenju za najboljeg mladog
poslastičara, koje organizuje kompanija Dijamant već drugu godinu zaredom. Prva faza takmičenja će se sastojati od praktičnih radionica i internih školskih takmičenja koje će voditi ambasador kompanije Dijamant, Zdravko Gavrilović. Svoje znanje i veštine, učenici će proveriti na finalnom takmičenju koje će biti organizovano u Beogradu početkom 2019. godine.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Na ovogodišnjem takmičenju za najboljeg poslastičara, priključiće se učenici iz ekonomsko ugostiteljskih škola iz Aranđelovca i Leskovca, kao i iz ekonomsko – trgovinskih škola iz Smedereva, Šapca i Kule.

Titulu najboljeg mladog poslastčara prošle godine odnela je Milica Đurđević iz Beograda, koja je osvojila vrednu novčanu nagradu.

„Druženje, kao i sticanje novih znanja, učenje od svetski priznatog poslastičara Zdravka Gavrilovića, ali i razmena ideja sa vršnjacima tokom trajanja projekta ’Mladi poslastičar’, je za mene bilo neprocenjivo iskustvo. Zahvaljujući kompaniji Dijamant učenici stručnih srednjih škola imali su do sada nesvakidašnju priliku da usavrše svoje znanje“, izjavila je Milica Đurđević neposredno pred početak ovogodišnjeg projekta.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Učesnici projekta „Mladi poslastičar“ će tokom radionica, kao i na finalnom takmičenju, na raspolaganju imati Dijamant proizvode, pre svega stoni margarin koji je neophodan za izradu poslastica.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
4°C
04.12.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve