Budući srpski inženjeri uče na objektima ruske železničke kompanije

Budući srpski inženjeri uče na objektima ruske železničke kompanije


Učenici beogradske Arhitektonsko tehničke škole su u subotu, 3. novembra, posetili objekte „RŽD Internešnl“ na deonici Stara Pazova – Novi Sad, pruge Beograd – Budimpešta.

Najveće železničko gradilište u Srbiji obišlo je 27 školaraca. Oni su posetili tunel Čortanovci i vijadukt u plavnom delu Dunava, na kojima ruska kompanija izvodi radove. Železničari su upoznali goste sa tehničkim rešenjima, opremom i tehnologijama koje se primenjuju prilikom izgradnje i odgovorili na pitanja dece.

Arhitektonsko tehnička škola, učenici ,ruska državna železnica,, foto promo

„Drago mi je da smo delić našeg iskustva mogli da prenesemo mlađoj generaciji inženjera. Moguće je da će neko od njih kasnije ukrstiti svoj poslovni život sa železnicom, a to će, prema mom mišljenju, biti pravi izbor“, rekao je prvi zamenik direktora ogranka „RŽD Internešnl“ d.o.o. u Srbiji, Mansurbek Sultanov.

Osnovni radovi na tunelu u Čortanovcima su otpočeti u martu ove godine. Izgradnja ovog jedinstvenog objekta u Srbiji ide brže od plana, koji je predviđen dinamikom izvođenja radova, i do sada je pređeno više od 500 metara. Ukupna dužina dve tunelske cevi iznosi 2,2 kilometra.

Na dvokolosečnom trokilometarskom vijaduktu u plavnom delu Dunava sada se izvode radovi na izradi stubova, i u najskorije vreme će kompanija početi montažu prve rasponske konstrukcije mosta.

Izbor objekta za ekskurziju učenika Arhitektonsko tehničke škole nije slučajan. Rad „RŽD Internešnl“ u Srbiji tradicionalno dobija pozitivne kritike rukovodstva zemlje.

Tako je početkom oktobra na sastanku sa prvim zamenikom generalnog direktora „Ruske železnice“ o.a.d. Aleksandrom Mišarinom, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlovića ocenila gradilište kompanije istakavši da ono „zaista izgleda impresivno“.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar