Biznis
05.09.2019. 19:08
R. E.

Samsungov prvi sklopivi

CENA PRAVA SITNICA: Samsungov novi uređaj je i telefon i tablet

telefon.png

Samsungov prvi sklopivi telefon "Samsung Galaxy Fold", od sutra će se naći na tržištu u Južnoj Koreji, a zatim u drugim

Samsungov prvi sklopivi telefon "Samsung Galaxy Fold", od sutra će se naći na tržištu u Južnoj Koreji, a zatim u drugim odabranim zemljama, poput SAD-a, Velike Britanije i Singapura, piše BBC.

Samsung je sa novim uređajem, koji košta gotovo 2.000 dolara i koji istovrememo služi kao tablet i kao telefon, trebao je izaći još u aprilu, ali je termin pomeren nakon što preliminarni recenzenti izvestili o problemu sa ekranima. U julu je kompanija izvestila da je rešila poteškoće i napravila određena poboljšanja na uređaju.

Prvi problem s ekranom bila je polimerska zaštita koja je prekrivala plastični sklopivi ekran, a recenzenti su pretpostavili da je reč o zaštitnoj foliji. Ubrzo su doznali da pokušaj micanja folije rezultira uništenim ekranom...

https://www.youtube.com/watch?v=E9ydQoi2VbA

Drugi problem je bila prašina koja se znala zavući ispod ekrana i stvarati izbočine. Samsung je tom problemu doskočio time što je smanjio razmak na preklopu u koji se znala zavući prašina.

Samsungu, najvećem svetskom proizvođaču pametnih telefona i memorijskih čipova, u posljednje vrijeme ozbiljno preti rastuća konkurencija, poput kineske tehnološke tvrtke Huawei. Takođe, moguće je da će naići na prekide u poslovanju s čipovima zbog trgovinskog rata između Južne Koreje i Japana.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
12°C
23.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve