Biznis
09.11.2019. 16:36
V. M. / Neon

Nemački parlament doneo

"CIKLUS NIJE LUKSUZ" Nemačka smanjuje porez na uloške i tampone

tampon.jpg

Nemački parlament doneo je odluku o smanjenju poreza na dodatu vrednost na higijenske potrepštine za žene, kao što su ulošci

Nemački parlament doneo je odluku o smanjenju poreza na dodatu vrednost na higijenske potrepštine za žene, kao što su ulošci i tamponi, i to posle peticije koju je potpisalo 81.000 ljudi.

"Posle sakupljenih 81.000 potpisa, iscrpne rasprave u Bundestagu i svesrdne podrške ministra finansija Olafa Šulca sada je i zvanično: od 2020. će se tamponi, ulošci i ostali proizvodi ženske higijene tretirati kao proizvodi osnovnih potreba i oporezivati sa sedam umesto sa 19 posto", saopštio je časopis za mlade Neon i berlinska kompanija Einhorn, koji su i pokrenuli peticiju za smanjenje PDV-a na spomenute proizvode.

foto: Shutterstock foto: Shutterstock

Ovu peticiju su podržala mnoga poznata imena iz nemačke javnosti, ali kako kažu, nije ovde reč amo o novcu, već i o pravednosti među polovima.

"Ponosni na to što smo zajednički postigli. Ciklus nije luksuz i zato ovi proizvodi ne smeju da se oporezuju po višoj stopi PDV-a”, navodi se u saopštenju Neona i Einhorna.
Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
23.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve