Biznis
29.05.2022. 22:35
Air Serbia

95. godina postojanja

Da li znate prvo ime naše nacionalne avio-kompanije?

Avion
Izvor: Shutterstock

Er Srbija obeležava 95. godišnjicu poslovanja specijalnim amblemom koji će se nalaziti na svim avionima srpske nacionalne avio-kompanije.

Prvobitno osnovana pod imenom Aeroput, 17. juna 1927. godine, Er Srbija se nalazi na osmom mestu liste najstarijih avio-kompanija na svetu koje još uvek posluju.

Pod sloganom “95 godina letenja”, amblem je dizajniran tako da spaja tradiciju i savremeni trenutak, odajući počast bogatoj istoriji srpske nacionalne avio-kompanije. Amblem će biti postavljen i jasno istaknut na trupu 12 aviona tipa erbas i pet aviona tipa ATR. 

"Pred nama je veoma značajan jubilej i tim povodom želimo da iskažemo zahvalnost našim slavnim prethodnicima koji su davne 1927. godine osnovali prvu domaću avio-kompaniju Aeroput. Izuzetno smo ponosni na činjenicu da samo nekoliko avio-prevoznika na svetu ima istoriju dugu koliko i naša kompanija. To nam ujedno predstavlja i veliku odgovornost jer, kao direktni naslednici tradicije duge 95 godina, u svakom trenutku moramo da ostanemo na visini zadatka“, izjavio je Jirži Marek, generalni direktor Er Srbije.  
 

Pored kreiranja i implementacije specijalnog amblema na svoje avione, Er Srbija će 95. godišnjicu 17. juna obeležiti nizom prigodnih aktivnosti.

ER SRBIJA
Izvor: Air Serbia

Prva domaća avio-kompanija Aeroput poslovala je do 1947. godine kada ju je nasledio Jugoslovenski aerotransport (JAT), koji je 2003. godine transformisan u Jat ervejz, dok je novo poglavlje kompanije pod sadašnjim imenom Er Srbija započeto 2013. godine.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
28°C
19.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve