Biznis
08.04.2019. 18:23
R.E.

DOGOVOR VLADE I MALINARA: Što veći prinos, to manja cena

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Proizvođačka cena maline biće i do 139,3 dinara za kilogram ovog voća. To je dogovoreno na sastanku predstavnika malinara i Vlade.

Proizvođačka cena malina za prinos od 10 do 12 tona po hektaru je 110,9 dinara, “dok je za područja koja nemaju povoljne uslove za uzgoj maline i gde je prinos oko osam tona cena proizvodnje i do 139,3 dinara po kilogramu”.

Na sastanku je dogovoreno formiranje posebnog operativnog tima Vlade Srbije koje će činiti ljudi iz ministarstava poljoprivrede, trgovine, unutrašnjih poslova, kao i drugih nadležnih organa, kako bi se utvrdile i otklonile sve eventualne neregularnosti na tržištu, posebno u procesu otkupa maline, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Dogovoreno je i da timovi Ministarstva poljoprivrede na terenu pruže dodatnu stručnu pomoć proizvođačima za dalje unapređenje proizvodnje maline, kao i da Vlada razmotri mogućnost za eventualno rešavanje spora iz 2013. godine između proizvođača i Republičkih robnih rezervi.

Vlada Republike Srbije će takođe razmotriti i predlog da se ubuduće iznos PDV-a za isporučenu malinu uplaćuje direktno na račun proizvođača.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
fog
14°C
25.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve