Biznis
05.09.2019. 13:35
Tanjug

Regionalna konferencija o

Ðorđević: Za prekvalifikaciju na IT 350 miliona dinara u 2020.

femicid-ox3.jpg

Regionalna konferencija o trendovima u telekomunicijama i medijima "Digital 2019" počela je u Beogradu, a ministar za rad Zoran Ðorđević

Regionalna konferencija o trendovima u telekomunicijama i medijima "Digital 2019" počela je u Beogradu, a ministar za rad Zoran Ðorđević je najavio da će država 2020. izdvojiti 350 miliona dinara za prekvalifikaciju i dokvalifikaciju 2.000 ljudi za poslove u IT industriji.

Ðorđević je rekao da je digitalizacija prioritet vlade i da i Ministarstvo za rad tome pridaje veliki značaj, kao i da se svake godine izdvaja sve više novca za prekvalifikaciju i dokvalifikaciju radne snage.

"Cilj je da mladi ostanu ovde i dobiju stalan posao", naglasio je Ðorđević.

Ministar je naglasio da je digitalizacija nešto što može Srbiju da lansira među najrazvijenije zemlje i da upravo to može da postane naša prednost. Ðorđević je naglasio da se digitalizacija uvodi u razne sfere i podsetio da se sada sprovodi i projekat e-beba 2, da je krajem jula završena prva faza uvođenja socijalnih karata i da bi tokom jesni treblo da bude usvojen potreban zakon.

"To je još jedan iskorak Srbije po pitanju digitalizacije i kada je reč o ostvarivanju većih i transparentnijih prava naših građana", naglasio je ministar.

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
7°C
15.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve