Biznis
02.11.2022. 08:05
Beta - AP

Nova kompanija

Džonson i Džonson ulaže i u kardiotehnologiju

1
Izvor: BETA/ AP / Richard Drew

Kompanija Džonson i Džonson je saopštila da će uložiti 16,6 milijardi dolara u kupovinu kompanije za proizvodnju kardiovaskularne tehnologije "Abiomed" kako bi ojačala svoju ponudu medicinskih uređaja.

Kompanija će platiti 380 dolara za svaku akciju "Abiomeda" i obezbediti još 35 dolara po akciji u gotovini ukoliko budu ispunjeni neki komercijalni i klinički ciljevi.

"Abiomed" razvija tehnologiju koja leči srčane arterijske bolesti i srčanu insuficijenciju, poput Impela (Impella) srčane pumpe, koje se koriste za pacijente sa teškom srčanom bolešću.

Džonson i Džonson kaže da će ugovor, za koji se očekuje da će biti zaključen početkom sledeće godine, pomoći kompaniji da izgradi svoj sektor sa medicinskim uređajima ulaskom u posao koji ubrzano raste.

Kompanija dodaje u svoj portfolio "Abiomed" koji eksplozivno raste. Prodaja "Abiomeda" je skočila 22 odsto i premašila milijardu dolara u poslednjoj fiskalnoj godini što je duplo više od godišnje prodaje koju je zabeležio pre samo pet godina.

Akcije kompanije Džonson i Džonson čije je sedište u Nju Brunsviku, pale su oko 1 odsto na 172,11 dolara pre otvaranja berze u utorak. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Stigla kovid vakcina koja se udiše
1

Kina

26.10.2022. 12:07

Stigla kovid vakcina koja se udiše

Šangaj je u sredu počeo da upotrebljava prvu vakcinu protiv korona virusa koja se udiše, a biće besplatna buster doza za osobe koje su se već vakcinisale, navodi se u saopštenju kineskih zdravstvenih vlasti.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
11°C
27.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve