Biznis
14.09.2021. 23:05
Promo

2,9 milijardi dinara

EBRD i Eurobanka potpisale ugovor o novoj kreditnoj liniji

Saradnja, sklopljen ugovor
Izvor: Promo

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i Eurobanka potpisale su bilateralni ugovor o kreditnoj liniji u iznosu od 2,9 milijardi dinara za finansiranje malih i srednjih preduzeća u Srbiji, za investicije u trajna obrtna sredstva, kao i u stalnu imovinu.

Kako je saopšteno, ugovor su potpisali generalna direktorka za centralnu i jugoistočnu Evropu EBRD Šarlot Ru i predsednik Izvršnog odbora Eurobanke Slavica Pavlović.

Ru je izrazila zadovoljstvo što EBRD nastavlja saradnju sa Eurobank Srbija i što zajednički mogu da plasiraju novu kreditnu liniju koja će podržati oporavak i razvoj lokalnih preduzeća.

"Povećanje dostupnosti našeg finansiranja u dinarskoj protivvrednosti značajno će koristiti lokalnim preduzećima jer na taj način nisu izloženi varijacijama kursa. Ovo će takođe doprineti jačanju poverenja u domaći finansijski sistem", rekla je Ru.

Slavica Pavlović je navela da Eurobank od samog početka svog poslovanja u Srbiji strateški podržava razvoj malih i srednjih preduzeća.

Istakla je da je njihova uloga od ključnog značaja za rast domaće ekonomije, naročito u ovim izazovnim vremenima.

"Pristup sredstvima iz ove kreditne linije, u vrednosti do 235 miliona dinara po projektu, omogućiće našim klijentima da dugoročno unaprede svoje poslovanje", izjavila je Pavlović.

Sa ciljem da bude pouzdan partner domaćoj privredi, Eurobank kontinuirano ulaže u finansiranje sektora malih i srednjih preduzeća, navodi se u saopštenju.

Dugogodišnji je partner i članica EBRD Programa za podsticanje trgovine od 2011. godine, a samo u poslednjih 10 godina Eurobank je plasirala više od 1,4 milijardi evra u ovaj segment srpske privrede.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Svetska banka obustavila pomoć Avganistanu
Avganistan

"Zabrinuti smo"

25.08.2021. 10:08

Svetska banka obustavila pomoć Avganistanu

Svetska banka obustavila je finansijsku pomoć Avganistanu zbog zabrinutosti za sudbinu žena pod talibanskim režimom.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
27°C
10.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve