Biznis
24.12.2019. 16:10
Promo

Međunarodna asocijacija za

Er Srbija među prvim avio-kompanijama Jugoistočne Evrope sa IATA NDC sertifikatom

ndc-sertifikat.png

Međunarodna asocijacija za vazdušni saobraćaj (IATA) sertifikovala je Er Srbiju za drugi nivo NDC standarda (New Distribution Capability), svrstavši je

Međunarodna asocijacija za vazdušni saobraćaj (IATA) sertifikovala je Er Srbiju za drugi nivo NDC standarda (New Distribution Capability), svrstavši je tako među vodeće svetske avio-kompanije koje su svoj distribucioni sistem prilagodile savremenim načinima komunikacije. Er Srbija je tako postala jedna od prvih avio-kompanija jugoistočne Evrope koja je dobila NDC sertifikat nivoa 2, i prva na svetu sa najnovijom 19.2 verzijom sertifikata koji definiše potencijale  za distribuciju proizvoda. Zahvaljujući tom standardu, Er Srbija će od sledeće godine u okviru pilot projekta,  odabranim turističkim agencijama i korporativnim klijentima ponuditi portal kao platformu za distribuciju proizvoda, koji uključuje avio-kartu i sve dodatne usluge pre, za vreme i posle leta.

NDC standard omogućava srpskom nacionalnom avio-prevozniku da na pravi način ponudi svoj proizvod na sve zahtevnijem tržištu.

"U današnje doba proizvod avio-kompanije postaje roba, tako da moramo biti spremni da menjamo naš pristup klijentima i prilagodimo ponudu našeg proizvoda trgovačkim principima, uz osluškivanje iskustava iz direktne prodaje. Zato je ovaj standard i sve ono što za njim sledi u našoj budućoj komunikaciji sa svima koji prodaju naše karte od veoma velikog značaja za Er Srbiju", izjavio je Jirži Marek, direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije.

Air Serbia (3)

NDC standard okuplja 79 vodećih svetskih avio-prevoznika sveta, a omogućava im da adekvatno transformišu i prilagode načine za ponudu svog proizvoda na tržištu. Taj program je podržan od strane brojnih subjekata turističke i IT industrije, a pokrenula ga ja IATA u cilju razvoja i usvajanja novog standarda za prenos podataka na tržištu zasnovanog na XML jeziku (Extensible Markup Language). Iz IATA navode da pružaju jedini zvanični program sertifikacije u industriji za podršku Novog distributivnog kapaciteta (NDC) standarda, odnosno NDC sertifikacionog programa.

"Dana 17. decembra 2019. godine, Akcionarskom društvu za vazdušni saobraćaj Er Srbiji, Beograd, dodeljen je status "NDC sertifikat" nivo 2, u okviru programa sertifikacije NDC. Ovaj status prepoznaje da Akcionarsko društvo za vazdušni saobraćaj Er Srbija, iz Beograda koristi poruke o upravljanju ponudama čije su šeme u skladu sa standardnom šemom NDC poruka, verzija 19.2."

NDC standard,  poboljšava mogućnosti za komunikaciju između avio-kompanija na jednoj strani i svih zainteresovanih strana drugoj strani i omogućava da usluge budu ponuđene širem auditorijumu uz značajno bolji kvalitet podataka.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
23.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve