Biznis
23.06.2020. 14:38
Promo

Er Srbija obeležava četvrtu godišnjicu letova za Njujork

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Er Srbija danas, 23. juna, obeležava četiri godine od istorijskog leta za Njujork kojim je 2016. godine uspostavljena direktna vazdušna veza između Srbije i Sjedinjenih Američkih Država, posle pauze od gotovo četvrt veka. Srpska nacionalna avio-kompanija jedina je u regionu sa redovnom direktnom linijom preko Atlantika tokom cele godine na kojoj je do sada obavila ukupno 719 povratnih letova i prevezla gotovo 280 hiljada putnika.

Er Srbija je, nakon privremene obustave avio-saobraćaja usled pandemije korona virusa, komercijalne letove do Njujorka obnovila 6. juna. Kapaciteti na letovima do ”Velike jabuke” gotovo su popunjeni zbog čega je od 13. juna broj prekookeanskih letova povećan na dva nedeljno, dok će od 29. juna nacionalna avio-kompanija na ovoj liniji saobraćati tri puta nedeljno.

„Veoma smo ponosni što jedini u regionu imamo direktnu liniju za Njujork čije je uspostavljanje svojevremeno predstavljalo značajan iskorak, potvrdilo snagu naše poslovne strategije i doprinelo razvoju turizma i poslovne saradnje između jugoistočne Evrope i Sjedinjenih Država. Mnogi nisu verovali, ali mi smo ipak uspeli da, u relativno kratkom roku, obezbedimo naš prvi širokotrupni avion, neophodne dozvole i preduzmemo sve korake da linija počne sa radom“, izjavio je Dankan Nejsmit, generalni direktor Er Srbije.

Uvođenjem transatlantskih letova 23. juna 2016. godine, Er Srbija je ponovo povezala region i Sjedinjene Države po prvi put posle 24 godine. Od tada, nacionalna avio-kompanija ka Njujorku leti između dva i šest puta nedeljno, u zavisnosti od tražnje putnika i perioda godine. Od pokretanja linije do danas, Er Srbija povezuje zemlje regiona sa Severnom Amerikom, i to ne samo sa Njujorkom, već i sa brojnim drugim gradovima, zahvaljujući zahvaljujući saradnji sa više severnoameričkih avio-prevoznika.

Letove na liniji Beograd - Njujork obavlja avion erbas A330 nazvan po legendarnom srpskom naučniku i pronalazaču Nikoli Tesli. Sa konfiguracijom od 18 sedišta u biznis klasi i 236 sedišta u ekonomskoj klasi, erbas A330 najveći je avion u floti Er Srbije. Nacionalni avio-prevoznik sleće na Međunarodni aerodrom Džon F. Kenedi u Njujorku.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
02.12.2022.
Beograd

Katar 2022

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve