SPREMAN ZA NJUJORK: Erbas A-330 sleteo na “Teslu”, uskoro za 399 evra preko okeana

SPREMAN ZA NJUJORK: Erbas A-330 sleteo na “Teslu”, uskoro za 399 evra preko okeana

Foto: TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC


Avion koji će od 23. juna leteti na liniji Er Srbije od Beograda do Njujorka svečano, vodenim topovima, dočekan na aerodromu “Nikola Tesla”

BEOGRAD, 11. maja – Avion tipa Erbas A-330, kojim će putnici iz srpske prestonice ubuduće leteti durejktno za “glavni grad sveta” – Njujork, sleteo je na aerodrom u Surčinu. Reč je o prvom širokotrupnom avionu za redovni interkontinetalni saobraćaj izmedu Balkana i SAD, Beograda i Njujorka posle 24 godine. Avion, koji je stigao iz Abu Dabija, dočekan je na beogradskom aerodromu tradicionalnim pozdravom vodenim topovima.

Direktno za Njujork za 399 evra

Tim letom su doputovali i predsednik Nadzornog odbora Er Srbije i gradonačelnik Beograda Siniša Mali i generalni direktor Er Srbije Dane Kondić. Letom je upravljao kapetan Davor Mišeljić, izvršni direktor za saobraćaj Er Srbije.

Avion će biti registrovan pri Direktoratu civilnog vazduhoplovstva Srbije, nakon čega će se vratiti u Abu Dabi gde će biti završeno opremanje unutrašnjosti kabina. Erbas A330 je najveći avion u floti Er Srbije. Iznajmljen je od indijskog “Jet ervejza” koji je partner “Etihada”. Srpski avioprevoznik će biti jedina kompanija koja ima takav let u okruženju. Er Srbija je nabavkom prvog širokotruponog aviona obeležila naredni korak u svom razvoju kao vodeće aviokompanije u regionu. Avion ima ukupno 254 mesta – 236 sedišta u ekonomskoj klasi i 18 u biznis klasi. Letovi do Njujorka će se obavljati pet puta nedeljno.

 

Dolazak aviona erbas A330 je najnoviji korak u okviru velikog programa obnove flote čija je realizacija započeta 2013. godine, otkada je kompanija uvela 10 uskotrupnih ebrbasa nove generacije, čime je prosečna starost flote smanjena sa 25 na 10 godina. U Erbasu A330 će tokom leta biti dostupan sistem za zabavu na svakom sedištu, sa širokim izborom filmova i muzike na srpskom i engleskom jeziku, kao i sedišta čiji se nasloni mogu u potpunosti oboriti u biznis klasi i novi izbor obroka na letu uključujući i izbor obroka na zahtev za goste u biznis klasi. Karte su u prodaji od februara po ceni počev od 399 evra.

ERBAS A330

Prve tri karte nacionalne aviokompanije Er Srbija za let na liniji Beograd-Njujork kupili su na Međunarodnom sajmu turizma ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot, premijer Aleksandar Vučić i građanka Marija Gaćeša, koja ima i srpsko i američko državljanstvo.

Letovi pet puta nedeljno

Er Srbija je ranije saopštila da nudi povratnu kartu za polaske iz Beograda po ceni počev od 399 evra u ekonomskoj i 2.499 evra u biznis klasi, sa uračunatim taksama i naknadama.

Letovima za Njujork su dodeljeni brojevi YU500 i YU501, isti brojevi koje je koristio prethodnih Er Srbije, JAT, kad je pre 24 godine direktno leteo za Njujork. Letovi će se obavljati pet puta nedeljno i polaziće iz Beograda u 7.30, ponedeljkom, utorkom i četvrtkom, a sletaće na JFK u podne po lokalnom vremenu, dok će petkom i subotom poletati iz Beograda u 12.55 i sletati u 17.25 u Njujork.

Povratni let će polaziti u 14.40 ponedeljkom, utorkom i četvrtkom, sletaće u Beograd u 5.30 ujutru, a petkom i subotom će polaziti u 19.30 i sletati u Beograd u 10.20.  Aerodom “Nikola Tesla” nabavio je veću količinu sigurnosne opreme, transportnih sredstva i nove avio-ulaze da bi letovi ka SAD bili što bolje realizovani.} else {

1 comment

Dodajte komentar

+ Ostavite komentar