Biznis
16.03.2023. 11:39
Beta

eRPG

Počinje proba elektronskog registra poljoprivrednih gazdinstava

traktor
Izvor: Shutterstock

Ministarstvo poljoprivrede Srbije saopštilo je da od ovog četvrtka počinje proba elektronskog registra poljoprivrednih gazdinstava (eRPG) što, kako je navedeno, ujedno predstavlja novi korak u uvođenju sistema eAgrar.

Poljoprivredne savetodavne stručne službe će po sistemu slučajnog uzorka pozvati određeni broj poljoprivrednih proizvođača sa svoje teritorije kako bi im pomogli u ažuriranju podataka i ujedno testirali novi sistem, navedeno je na sajtu Ministarstva poljoprivrede.

Cilj probnog perioda je da se prođe kroz ceo proces i u slučaju da se uoče neke nepravilnosti ili poteškoće u funkcionisanju sistema, one otklone na vreme i osigura nesmetano i efikasno funkcionisanje eRPG-a kada bude pušten u masovnu upotrebu.

Svi poljoprivredni proizvođači moći će da se od ponedeljka, 20. marta, slobodno prijavljuju u eRPG, a ukoliko im je potrebna dodatna podrška, u svakom trenutku će moći da je potraže u najbližoj Poljoprivrednoj savetodavnoj i stručnoj službi ili pozivom na broj 0800106107.

Iz Ministarstva poljoprivrede su još jednom pozivali poljoprivrednike, koji do sada to nisu učinili, da preuzmu parametre za svoj eID broj i da provere i ažuriraju podatke o životinjama u centralnom registru Uprave za veterinu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Dobre vesti za poljoprivrednike
poljoprivreda

Ministarka

26.02.2023. 10:35

Dobre vesti za poljoprivrednike

Ministarka poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jelena Tanasković izjavila je da će do kraja marta poljoprivrednicima biti isplaćena sva potraživanja na osnovu podsticaja iz 2022. godine.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
4°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve