Biznis
18.02.2021. 14:27
Tanjug

Kompanija Facebook danas

Facebook blokirao sav medijski sadržaj u Australiji

shutterstock_1048440403.jpg

Kompanija Facebook danas je saopštila da je blokirala sav medijski sadržaj u Australiji zbog novog nacrta zakona u kojem nije

Kompanija Facebook danas je saopštila da je blokirala sav medijski sadržaj u Australiji zbog novog nacrta zakona u kojem nije precizirano šta je novinski sadržaj, što znači da Australijanci ne mogu da čitaju novinske vesti na Facebook, bilo da su sa domaćih sajtova ili stranih, javio je Rojters.

"Akcije koje smo preduzeli tiču se zabrane plasiranja medijskog sadržaja, pa korisnici iz Australije ne mogu da dele ili vide australijske ili međunarodne vesti", rekao je portparol kompanije Facebook.

Povezane vesti - Gugl kažnjen sa 2,6 miliona dolara – diskriminisao plate žena

Među blokiranima je i nekoliko naloga Vlade iz domena zdravlja, kao i hitnih službi.

Iz Facebooka su kasnije saopštili da su te stranice greškom blokirane, a australijska vlada je poručila da ovakav potez Facebooka ozbiljno narušava kredibilitet kompanije i platforme, dodao je BBC.

"Pošto zakon ne precizira jasno šta je novinski sadržaj, morali smo da sagledamo sve iz šire perspektive, kako bismo ispoštovali zakon. Ipak, vratićemo sve sadržaje koji su nenamerno pogođeni ovim potezom", dodao je portparol.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
4°C
14.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve