Biznis
24.01.2020. 16:26
Zimo.hr

FACEBOOK ODUSTAO: Ipak neće biti oglasa u aplikaciji WhatsApp

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Pre nego što je Facebook platio milijarde dolara za WhatsApp, suosnivači te komunikacijske platforme Brian Acton i Jan Koum govorili su kako ne žele da vide oglase među porukama na WhatsApp-u, piše Zimo.hr.

Nakon akvizicije Facebook-a svima je bilo jasno da će Zakerberg i ekipa razmišljati o načinima na koji mogu unovčiti WhatsApp i da će oglasi biti jedna od mogućnosti za koju ću se odlučiti. Insistiranje na oglašavanju verovatno je razlog zbog kojeg su Acton i Koum napustili Facebook i prekinuli kontakte sa Zakerbergom.

Povezane vesti - Whatsapp dobio dark mode

Prošle godine iz Facebook-a su prikazali kako bi mogli da izgledaju oglasi na WhatsAppu – plan je bio da ih integrišu u opciju statusa, a kasnije ko zna, možda i među poruke, kao što danas imamo na Messenger-u. U kompaniji je okupljen i poseban tim ljudi zadužen upravo za pronalaženje najboljih i najefikasnijih načina za zaradu od oglašavanja na toj platformi, pri čemu je trebalo razmišljati o korisnicima i njihovoj antipatiji prema prikazivanju reklama, pogotovo među njihovim privatnim porukama.

Iako su oglasi trebali da počnu da se prikazuju među statusima ove godine, izgleda da od toga ipak neće biti ništa - barem za sada. Naime, prema informacijama američkih medija, Facebook se odlučio za iznenađujući potez i raspustio tim zadužen za oglašavanje na WhatsAppu. Umesto na oglašavanje fokusiraće se na razvoj opcija koje će kompanijama omogućiti što kvalitetniju komunikaciju s korisnicima unutar aplikacije. Takođe, kako su iz Facebook-a potvrdili novinarima Business Insider-a, radiće i na razvoju usluga za plaćanje unutar WhatsAppa na nekim tržištima.

Što se oglasa tiče, kada je Facebook u pitanju, oni će sigurno ostati deo dugoročnog plana ali trenutno ipak neće biti prioritet, što će, sigurno, razveseliti sve korisnike te popularne komunikacijske aplikacije.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
21.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve