Facebook razmatra uvođenje dugmeta za reakciju na koronavirus

Facebook razmatra uvođenje dugmeta za reakciju na koronavirus

Shutterstock


Kada je Facebook 2015. godine predstavio dugme za reakciju koja vam je omogućila da odgovorite na post srcem ili tužnim smajlijem, a ne samo “like-om”, bilo je to veliko poboljšanje. Sada Facebook radi na zbunjujućem tasteru reakcije za eru koronavirusa: dugme za tematiku Covid-19.

Istraživačica Džejn Manhun Vong, koja često otkriva karakteristike društvenih medija u razvoju, prva je primetila novu funkciju. Facebook je Mashable-u potvrdio da zaista radi na ovom tasteru, ali je odbio da pruži dalje detalje o njegovoj svrsi ili vremenu. Dugme u ovom trenutku nosi sličan logotip nalepnici „Ostani kod kuće“ na Facebooku/Instagramu, koju je Facebook otkrio kao način da podstakne ljude da praktikuju društveno distanciranje. Takođe ima istu marku kao i dugme na bočnoj traci Facebooka „Explore“ koja korisnike vodi na Facebook informativni portal o koronavirusu.

Glavno pitanje je: Zašto bi pobogu neko želeo dugme za koronavirusnu reakciju? Možda će to dobiti smisao dok ga ljudi koriste, kao način da iskažu koronavirusnu solidarnost i naklonost. Ili će, možda, to postati lak način da izrazimo nepoverenje zbog vanrednih događaja koje živimo. Ko zna?! Bilo kako bilo, postoji dugme za to.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar