Biznis
15.09.2021. 17:05
Tanjug

Iskoristite priliku

Finansiranje startapa: Produžen rok za prijave

startap
Izvor: Shutterstock

Zbog velikog interesovanja inovatora i startapa, rok za prijave na konkurs iz oblasti održivog razvoja BASF Inovejšn haba produžen je za dve nedelje i trajaće do 30. septembra u ponoć.

U fokusu konkursa su rešenja koja na direktan ili indirektan način doprinose stubovima "Zelene agende", čistoj energiji, održivoj poljoprivredi i cirkularnoj ekonomiji.

Regionalni konkurs održava se u 11 zemalja Centralne i Južne Evrope, među kojima je Srbija, navedeno je u saopštenju.

Organizatori kažu da su stigle prijave više od 100 inovatora i startapa među kojima su rešenja za upotrebu biomaterijala u najrazličitije svrhe, ideje za ponovno korišćenje plastičnog otpada i pametno navodnjavanje.

Evidentno je da je "Zelena agenda" vrlo inspirativna tema za mlade i da oni aktivno razmišljaju o korisnim rešenjima za održivu planetu, te je na konkurs da sada stiglo više od 100 prijava.

S obzirom na to da je veliki broj mladih pokazao interesovanje za ovaj projekat, konkurs je produžen i na njega se mogu prijaviti startap timovi do pet članova.

U lokalnoj fazi takmičenja žiri će odabrati najbolju ideju sa područja Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije, a pobednička će potom učestvovati na regionalnom finalu, zajedno sa najuspešnijim rešenjima iz drugih država.

Pobednik lokalnog konkursa će osvojiti 2.500 evra, a najbolja ideja regionalne faze 5.000 evra, dok će novac namenjen najboljim projektima biti upotrebljen na način na koji inovatori i startapi smatraju da je najbolji za unapređenje njihove ideje.

Dodatne informacije o konkursu, uslovima i načinu za prijavljivanje dostupne su na sajtu http://www.join-innovationhub.com/.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
18°C
13.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve