Biznis
17.03.2022. 14:30
R.E.

Nekretnine u svetu

Gde bogati Rusi kupuju stanove u SAD

kuća
Izvor: Shutterstock

Rusi su se najčešće opredeljivali za nekretnine na Floridi – gotovo 29 odsto njih, zatim u Džordžiji – 16 odsto i u Njujorku – 13 odsto. Takođe, 40 odsto Rusa koji su pazarili nekretnine živi na nekom drugom mestu, dok 60 odsto njih ima boravak na teritoriji Sjedinjenih Američkih Država

Verovatno razlog nije samo klima, ali je činjenica da se u poslednje dve decenije ruski građani koji su se obogatili odlučuju za destinacije na Zapadu kao mesta gde ulažu novac u nekretnine, ali uglavnom u njima i borave.

Posebno su popularne destinacije Velika Britanija i Sjedinjene Američke Države. Nacionalna asocijacija trgovaca nekretninama iz SAD objavila je studiju o preferencijama ruskih državljana kada su nekretnine u pitanju. Prema toj studiji samo 0,8 odsto svih stranih kupaca nekretnina na američkom tržištu su ruski državljani u periodu od aprila 2015. do kraja decembra 2021. godine.

Poređenja radi, ukupan udeo stranih kupaca na pomenutom tržištu nekretnina je samo 1,8 odsto. Međutim, ono što je zanimljivo jeste da su ove kupovine uglavnom "all cash“, odnosno više od 27 odsto Rusa koji su kupovali nekretnine plaćalo ih je u gotovom novcu.

Geografski gledano, Rusi su se najčešće opredeljivali za nekretnine na Floridi – gotovo 29 odsto njih, zatim u Džordžiji – 16 odsto i u Njujorku – 13 odsto.

Takođe, 40 odsto Rusa koji su pazarili nekretnine živi na nekom drugom mestu, dok 60 odsto njih ima boravak na teritoriji Sjedinjenih Američkih Država. Takođe, značajno je i da se 26 odsto kupaca ruskog porekla odlučilo za kupovinu stanova, a ne kuća.

Zaključak ove studije je takođe da, s obzirom na broj nekretnina koje ruski državljani poseduju na teritoriji SAD, efekat zamrzavanja i oduzimanja imovine kao vid sankcija će biti vrlo ograničen.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Rusi ostali i bez Instagrama
Instagram

Blokada

14.03.2022. 11:26

Rusi ostali i bez Instagrama

Rusko medijsko regulatorno telo Roskomnadzor zvanično je unelo Instagram u spisak zabranjenih sajtova, čime su u Rusiji potpuno blokirane društvene mreže Facebook, Instagram i Twitter.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
02.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve