Biznis
30.09.2019. 18:38
R. E.

GENERACIJA Z NAJAKTIVNIJA: Trećina korisnik kupi proizvode sa Instagram oglasa

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Oko 60 odsto korisnika Instagrama već je pratilo novi brend na ovoj društvenoj mreži pre nego što su videli oglas ovog brenda na svom news feed-u ili u Story-u, a potom je trećina ispitanika obavila kupovinu proizvoda tog brenda putem Instagram oglasa (ad), pokazuje istraživanje VidMob-a koje prati sklonosti korisnika Instagrama ka kupovini.

"Generacija z" ima najveće tendencije kupovine putem oglasa, dok su žene od 35 do 45 godina imale najmanju tendenciju da to čine. Ova otkrića naglašavaju da Instagram ima dobre rezultate kao platforma za otkrivanje proizvoda budući da će četiri od 10 ljudi cviše istražiti proizvod nakon što ga vide na Instagramu, prenosi Businessofapps.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
foto: Shutterstock

Muškarcima se pripisuje 10 odsto veće verovatnoće da kupiti proizvode preko Instagrama, dok su žene sklonije da kupuje na Instagramu proizvode do tada nepoznatog brenda (to je učinilo 81 odsto ispitanica, a svega 75 odsto muškaraca).

Prethodne studije su otkrile da je Instagram važna platforma za otkrivanje proizvoda za odrasle. Istraživanje portala OnBui.com pokazalo je da je Instagram najpopularnija platforma za e-trgovinu među britanskim potrošačima.

I Instagram i matični Facebook ubrzano proširuju svoje mogućnosti e-trgovine tokom poslednjih nekoliko godina.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
12°C
29.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve