GOOGLE DECENIJSKO ISTRAŽIVANJE: Deset osobina savršenog šefa

GOOGLE DECENIJSKO ISTRAŽIVANJE: Deset osobina savršenog šefa


Uspešne kompanije mogu da potroše milione i milione na regrutovanje kompetentnih, odgovornih i kreativnih ljudi, organizovanje intervjuu i HR stručnjake… Međutim, sve je to pada u vodu ukoliko je šef loš. U tom slučaju svi dobri i vredni radnici samo će čekati prvu bolju priliku da promene posao. A nekada neće čekati ni toliko…

S druge strane, ukoliko imate dobrog i uspešnog menadžera i tim lidera, ne samo da će kompanija dobiti ono najbolje od svojih zaposlenih, već će na taj način i zadržati one koji vrede, piše Business insider.

Upravo iz tog razloga kompanija Google pre više od deset godina započela je istraživanje na tu temu, kodnog imena Project Oxygen. Cilj je bio detektovati veštine i način ponašanja koje čine dobrog lidera, a potom svoje menadžere usmeriti u istom pravcu.

Shutterstock

Shutterstock

Na kraju, trud se isplatio, budući da su se vrlo brzo videli rezultati u radnom okruženju kompanije, osećaju zadovoljstva zaposlenih, ali sve se odrazilo i na produktivnost i poslovne rezultate.   Iznenađujuće, najmanje uticaja imaju tehničke sposobnosti i veštine, dok doborg lidera najviše definiše socijalna inteligencija i ponašanje.

Prema oceni Google-a dobar šef…

  • Produktivan i orijentisan na rezutate – Dobri lideri se ne predstavljaju kao “zvezde igrači” nego i svoje saigrače iz tima predstavljaju u dobrom svetlu. Dakle, kada je neophodno, dobra lider neće se libiti da zavrne rukave i pomogne, čak i ono što nije njegov deo posla. Dobar lider pruža dobar i pozitivan primer.
  • Stvara timsko okruženje, brine o uspehu i dobrobiti – U istraživačkom projektu, Google je otkrio da je najveći ključ dobrog rada tima stvaranje “psihološki sigurnog” okruženja. Kako to Google kaže: U timu visoke psihološke sigurnosti, saigrači se osećaju sigurnim da rizikuju, a da se niko neće osramotiti ili da će biti kažnjen zbog priznanja greške, postavljanja pitanja ili predstavljanja neke nove ideje. Drugim rečima, sjajni timovi baziraju uspevaju u poverenju – a sjajni menadžeri pomažu u izgradnji tog poverenja.

  • Osnažuje svoj tim i ne bavi se mikromenadžovanjem – Sjajni menadžeri daju ljudima slobodu da istražuju svoje ideje, da preuzimaju pametne rizike, ali i da prave greške. Pružaju svojim zaposlenima potrebne alate za rad, omogućavaju fleksibilne rasporede i prijatno radno okruženje
Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

  • Je dobar trener – Umesto da rešavaju svaki problem čim se pojavi, najbolji menadžeri iskoriste problematične situacije kao trenutke u nastavi i kratke lekcije. To omogućava njihovom timu da stekne dragoceno iskustvo i da raste
  • Zaista komunicara, sluša i deli korisne informacije – Najbolji menadžeri su oni koji slušaju. Na taj način bolje razumeju svoj tim i razvijaju empatiju. Istovremeno oni znaju da je znanje moć i zbog toga transparentno dele informacije sa svojim kolegama, tako da uvek imaju odgovor na pitanje “zašto”.
  • Podržava razvoj karijere zaposlenih – Sjajni menadžeri ohrabruju svoje ljude iskrenim i konkretnim pohvalama, ali se ne libe da udele i osnovanu kritiku, pazeći da to urade na taktičan i konstruktivan način. Takođe ulažu u svoje ljude i pomažu im da postignu svoje lične ciljeve u karijeri. Na taj način prirodno motivišu svoj tim da daju svoj doprinos.
  • Ima jasnu viziju i strategiju za svoj tim – Uspešni menadžeri u svakom trenutku znaju gde im se tim tačno “nalazi”, gde su “krenuli” i šta treba da urade da bi stigli do cilja. Istovremeno te informacije komuniciraju sa svojim timo, što im pomaže da budu u toku, da svako razume svoju ulogu i da dobro izvršava svoje zadatke i startegije.
foto: Shutterstock

foto: Shutterstock

  • Poseduje ključne tehničke veštine kako bi mogao da savetuje tim – Dobri menadžeri razumeju poslove svojih zaposlenih, uključujući njihove svakodnevne zadatke i izazove. Ako se menadžer preseli u novo odeljenje, trebaće mu vremena da upozna proces rada, ali i da izgradi poverenja pre nego što donese drastične promene ili ponudi savete.
  • Efektivno sarađuje sa drugim timovima – Loš menadžeri svoj tim vidi kao jedan silos u okviru fabrike, koji radi protiv ili čak sabotira druge timove unutar iste kompanije. Suprotno tome, uspešni menadžeri uvek vide širu sliku, rade za dobrobit cele kompanije i podstiču svoj timove da takođe sarađuje sa drugima.

Shutterstock

Shutterstock

  • Donosi odluke. I staje iza njih. – Dobri i uspešni menadžeri nisu impulsivni, ali su odlučni. Nakon upoznavanja sa činjenicama i razmatranja ideja, zaključaka i perspektive članova svog tima, oni kreću napred – čak i ako to zahteva donošenje odluke koju neće svi odobriti. I što je još važnije – drže se te odluke!

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar