Biznis
31.03.2020. 00:29
Netokracija

Google pomaže sa 340 miliona dolara mala i srednja preduzeća

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Iz kompanije Google najavili su da će malim i srednjim biznisima širom sveta biti omogućen ukupan fond od 340 miliona dolara za oglašavanje, a jedini uslov je da su od početka 2019. godine oni bili aktivni oglašivači na ovoj platformi, prenosi Netokracija.

Oni će u narednim mesecima na svom Google Ads nalogu dobiti obaveštenje o ovim odlukama, a svoj kredit mogu iskoristiti u bilo kom trenutku do kraja 2020. godine.

Navedene odluke samo su deo šire strategije ove kompanije u nameri da potpomogne mala i srednja preduzeća, zdravstvene organizacije i vlade širom sveta u uslovima globalne pandemije, a za koju su namenili nešto više od 800 miliona dolara.

Pročitajte još: Bosh razvio brzi test za koronavirus

U okviru tog budžeta, 250 miliona dolara u reklamama namenjeno je SZO i za preko 100 vladinih agencija da na globalnom nivou informišu građane o merama prevencije protiv širenja korona virusa. To je, ističu oni, veliko povećanje u odnosu na inicijalnih 25 miliona koji su odobreni prošlog meseca. Dodatno, Google omogućava i 20 miliona dolara u reklamama finansijskim institucijama i NVO radi najave javne usluge pomoći i drugih sredstava za mala i srednja preduzeća.

Pored toga, investicioni fond od 200 miliona imaće ulogu da podrži NVO i finansijske institucije širom sveta koje malim biznisima omogućavaju pristup kapitalu, a akademske institucije i istraživači na raspolaganju će imati i ukupan budžet od 20 miliona dolara u Google Cloud kreditima ne bi li skladištili svoja istraživanja o vakcinama, terapijama i drugim relevantnim informacijama u vezi sa korona virusom.

Više o merama ove kompanije možete pročitati i na zvaničnom blogu kompanije.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
9°C
02.03.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve