GOOGLE UVODI PROMENU: Android na novim uređajima zamenjuje Google Play sa Youtube music-om

GOOGLE UVODI PROMENU: Android na novim uređajima zamenjuje Google Play sa Youtube music-om

Shuttersrtock


Od početka je bilo jasno da je aplikacija Youtube music zamišljena kao direktna zamena za Google Play. Zbog toga i ne čudi što je Google objavio da će se Youtube Music podrazumevati i da će se unapred instalirati na novim Android 10 i Android 9 uređajima.

“Ljubitelji muzike na Androdi telefonima sada mogu lako otkriti čari Youtube muzike koja će se instalirati na novim uređajima, Android 10 i Android 9”, istakao je Google, prenosi Techradar.

Shutterstock

Shutterstock

“Kada pokrenete svoj uređaj, samo potražite Youtube music ikonu na vašem ekranu i počnite da slušate muziku. A ako još uvek nemate Android 10 ili 9, ne brinite – jednostavno posetitie Play Store kako biste je preuzeli.”

Youtube music je prvi put pokrenuta 2015. godine, ali je pre godinu dana preuređena i postala ovakva kakvu je danas poznajemo.

Shutterstock

Shutterstock

Dostupna je u besplatnoj i plaćenoj verziji. Trik je u tome što besplatna verzija ne vredi mnogo, jer ukoliko ne izdvojite 10 dolara mesečno ne možete da slušate offline i stalno će vam se pojavljivati oglasi između pesama.

Povezane vesti – VELIKA PROMENA: Facebook od danas sakriva broj lajkova i reakcija na objave

Osnovna razlika između Youtube muzici i Google Play jeste u tome što Youtube još uvek nije omogućio učitavanje lokalnih MP3 dadoteka. To je jedan od najboljih trikova koje je Google Play aplikacija uvela, jer omogućava da napravite lični Spotify na koji možete da se priključite bilo gde.

Ipak, Google je obećao da će i Youtube music to omogućiti u nekom trenutku.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar