Biznis
24.02.2020. 16:37
R. E. / Klix. ba

GOOGLE VLASNICIMA HUAWEI-A: Naše aplikacije koristite na sopstvenu odgovornost

shutterstock_423598096.jpg
Vlasnici novih Huawei-jevih uređaja koji žele koristiti Googleove usluge poput Play storea i Gmaila nemaju sreće, jer je američka kompanija saopštila da to čine na sopstvenu odgovornost, prenosi Klix.ba.
Google je na forumu u petak odgovorio na pitanje ljudi koji planiraju kupiti Huawei-jeve telefone i koji žele da znaju da li će moći da koristite Google-ove usluge na novim uređajima.

Odgovor je bio nedvosmisleno "ne", barem kada je reč o novim uređajima, a možda će to značiti i za starije uređaje.

"Google-u je zabranjeno da radi s Huawei-jem na novim modelima, kao i da pruža Google-ove aplikacije uključujući Gmail, Maps, YouTube i Play Store radi instalacije ili preuzimanja", navodi se.

Povezane vesti - GOOGLE OTKRIO: Youtube ostvaruje prihode od 15 milijardi dolara godišnje

Međunarodna zajednica se ne slaže u potpunosti, a Vlada SAD-a smatra da je Huawei sigurnosna pretnja. Prema kineskom zakonu, vlada ima pravo da pristupa podacima i informacijama privatnih kineskih kompanija. Američka vlada smata da korištenje tehnologija kineskih kompanija poput Huawei-ja predstavlja opasnost po nacionalnu sigurnost.

Google je ranije tražio od administracije američkog predsjednika Donalda Trumpa da dozvoli saradnju s Huawei-jem navodeći da će saradnja učiniti stvari sigurnijim u budućnosti. Ta bitka je, barem se tako čini, izgubljena.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
05.08.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve