Greeny sa Dunav osiguranjem zaključio polisu od 1,7 miliona dinara

Greeny sa Dunav osiguranjem zaključio polisu od 1,7 miliona dinara


Kompanija Dunav osiguranje danas je sa firmom “Grini” d.o.o. (Greeny) u Orašcu kod Aranđelovca, na prvoj ovogodišnjoj radionici, potpisala polisu osiguranja u vrednosti od 1,7 miliona dinara kojom će u narednih godinu dana od brojnih nepogoda i rizika biti osigurana proizvodnja jabuka na površini od 15 hektara.

Orezivanje voćnjaka

Greeny d.o.o. je kompanija koja se bavi proizvodnjom jabuke na 30 hektara, na tri hektra ima zasade trešnje, a od 2014. godine ova firma se bavi i proizvodnjom prirodnog soka od svog voća bez dodatka šećera i aditiva.

Danijela Komatina, direktorka Greeny d.o.o.

“Mi kao ozbiljna kompanija koja ima proizvodnju voća na otvorenom prostoru rešili smo da svoju proizvodnju zaštitimo i osiguramo preko najveće osigurvsjuce kompanije u Srbiji Dunav osiguranje. Dunav je domaća kompanija koja pokriva oko 50 odsto poljoprivredne proizvodnje i to je jedan od razloga zbog čega smo se odlučili za Dunav osiguranje”, rekla je Danijela Komatina, direktorka firme Greeny.

Komatina dodaje poljoprivredna proizvodnja na otvorenom polju zavisi od vremenskih faktora i izložena je brojnim vremenskim nepogodama i rizicima, a osiguranje je pravi način da se zaštite usevi.

Miloš Milosavljević, direktor GF Dunav osiguranja u Kragujevcu

U opštini Aranđelovac registrovano je 4.710 poljoprivrednih gazdinstava, a osgurano je samo devet do 12 odsto. Najrasprostrenije i za razvoj ovog kraja su kulture voća šljive, višnje, jabuke, kruške, breskve, trešnje… “Žene u agrobiznisu, konkretno vlasnica i direktorka Greeny-ja, prepoznale su potrebu za osiguranjem useva kao najboljim načinom da zašte svoju proizvodnju. One razmišljaju o svojoj proizvodnji na dugoročnoj osnovi, a to je jako važno i za Dunav osiguranje”, kaže direktor glavne filijale “Dunav osiguranja” u Kragujevcu Miloš Milosavljević.

Prolećni radovi u voćnjacima kompanije Greeny u Orašcu

Vlada Republike Srbije odobrava subvencionisanje premije za osiguranje useva i plodova već godinama unazad, a na ovom području subvencije iznose 40 odšto iznosa od ukupne premije osiguranja, rekao je državni sekretar u ministarstvu poljoprivrede Senad Mahmutović.

Izlaganje učesnika radionice u Orašcu

“Ministarstvo poljoprivrede je u pogledu osiguranja i drugih mera podrške usmereno na registrovana poljoprivredna gazdinstva, koja su i korisnici usluga ‘Dunav osiguranja’. Mi cenimo to što je Dunav osiguranje na neki način spona i veza sa osiguranicima. Kroz ovakav vid edukacije i direktnih susreta sa osiguranicima. Jako nam je važno da te mere budu dostupne poljoprivrednicima”, dodaje Mahmutović.

Aranđelovačko područje spada u VI gradobitni razred, odnosno najviši razred. Grad na ovom području pada gotovo svake godine i nanosi velike štete posebno usevima, rekao je zamenik predsednika opštine Aranđelovac Miladin Jakovljević.

Gordana Lazarević, vlasnica i Danijela Komatina, direktorka Greeny do.o. u razgovoru s gostima

“Veoma mi je drago što se sve ovo dešava u Aranđelovcu, jer imamo podatke da je veoma mali broj zasada na našoj teritoriji pokriveno osiguranjem, tako da naši poljoprivrednici nisu još dovoljno edukovani, pa je ova radionica jako važna”, Jakovljević.

On je rekao da je u toku prošle godine Aranđelovac pogodilo dva puta velike elementarne nepogode, gde je u selima uništeno i do 80 odsto zasada.

Radionica izazvala veliku pažnju i učesnika i medija

Kompanija Dunav je osiguravajuća kuća sa najvećim finansijskim rezervama, a beleži i visok procenat u naknadi šteta od čak 96,31 odsto, što je vrlo bitno za osiguranike.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar