Google gasi mrežu Google+

Google gasi mrežu Google+


Neuspela društvena mreža Gugl plus (Google+) prestaje sa radom u utorak ujutro, objavio je BBC.

Ova društevna mreža, pokrenuta 2011. godine koje se takmičila sa Fejsbukom i Tviterom, četvrti je pokušaj kompanije Google da se etablira na društvenim mrežama. Ipak mreža nije uspela privući korisnike čak i nakon što ju je Gugl ubacio u uspešnu Ju tjub zajednicu.

Gugl se u samom početku hvalio da su se milioni ljudi prijavili na tu društvenu mrežu i to samo nekoliko nedelja nakon pokretanja, ali se kasnije ispostavilo da je Gugl+ koristio vrlo mali broj korisnika.

Možda su upravo zbog toga stručnjaci krah platforme najavili još krajem 2011. godine, ali se Gugle na taj korak odlučio tek nakon što je 2018. godine otkriveno kršenje privatnosti podataka.

Šta je uopšte Gugle+?
Uprkos trajanju od čak sedam godina mnogi i dalje ne znaju šta je bila stvarna funkcija Gugl+ mreže. Ona je naime pokrenuta kao društvena mreža samo za pozvane osobe, a tek kasnije se otvorila za javnost. Posedovala je tipične funkcije za društvene mreže, s mogućnošću objavljivanja fotografija i ažuriranja statusa, a postojala je i mogućnost razvrstavanja prijatelja u “Krugove” i grupne videopozive na “Hangoutsu”.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar