Biznis
07.12.2021. 22:00
Tanjug

Pomoć za sve

I u Zabelu, Požarevac, Mitrovicu... stiglo po 20 evra svakom zatvoreniku

zatvor
Izvor: Shutterstock

Licima lišenim slobode (koja su u pritvoru ili na izdržavanju kazne zatvora) u kazneno-popravnim ustanovama, uplaćena je novčana pomoć države u iznosu od 20 evra u okviru trećeg paketa podrške punoletnim građanima u cilju ublažavanja posledica pandemije korona virusa.

Oni su, takođe, dobili 30 evra pomoći u novembru i maju ove godine, kao i jednokratnu pomoć od 100 evra prošle godine, saopštila je Uprava za izvršenje krivičnih sankcija.

Kao i korisnici penzija i primaoci novčane socijalne pomoći, ova lica nisu morala da podnose prijave, već u njihovom slučaju automatski dobijaju sredstva na novčane depozite u kazneno-popravnim ustanovama.

Uprava podseća da su osuđenici u zavodima u Sremskoj Mitrovici, Nišu, Zabeli i osuđenice u ženskom zatvoru u Požarevcu na početku epidemije počeli da šiju dnevno do 6.000 zaštitnih maski za zaposlene i lica u svim drugim zavodima kako bi se sprečilo širenje virusa.

Odmah su pokazali i brigu za svoje zdravlje odlukom da se vakcinišu protiv korona virusa, tako da je u ovom trenutku u celom sistemu 65 odsto lica vakcinisano, dok u mnogim zavodima broj vakcinisanih prelazi i 80 procenata, navodi Uprava.

Ukazuje da je od marta određenom broju lica istekao pritvor ili kazna zatvora, broj vakcinisanih u kazneno-popravnim ustanovama je znatno veći čime su se svi oni odgovorno postavili prema svom okruženju i široj društvenoj zajednici.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

I to se dešava: Tražio da bude u zatvoru kako bi pobegao od supruge
venčanje, mladoženja

Italija

24.10.2021. 20:25

I to se dešava: Tražio da bude u zatvoru kako bi pobegao od supruge

Muškarac koji je u kućnom pritvoru u Italiji pojavio se u policijskoj stanici, tražeci od nadležnih da ga stave u zatvor jer mu je život sa suprugom kod kuće nepodnošljiv, saopštila je italijanska policija.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
3°C
02.12.2022.
Beograd

Katar 2022

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve