Biznis
19.12.2022. 13:15
R.E.

Twitter

Ilon Mask neće da plaća rentu

Ilon Mask
Izvor: Shutterstock

Čini se da se Ilon Mask priprema za pravne bitke sa Twitter-om, koji je kupio u oktobru za 44 milijarde dolara. Navodi se da je Mask prestao da plaća kiriju za kancelarije i rekao zaposlenima da ne plaćaju dobavljače, prenosi "Njujork tajms“.

Mask je takođe reorganizovao pravni odsek Twitter-a, odbio da plati račun od gotovo 200.000 dolara za avionske troškove koje je napravio u nedelji preuzimanja kompanije, a pored svega toga razmišlja da otkaže isplatu otpremnine hiljadama radnika koji su otpušteni sa Twitter-a.

Mask je zapretio zaposlenima tužbama ukoliko budu komunicirali sa medijima ili ako "deluju protiv interesa kompanije“, navodi se u internom imejlu poslatom prošlog petka, do kojeg je došao "Tajms“.

Mask je nastavio da smanjuje troškove Twitter-a, odmah nakon što je sklopljen dogovor o preuzimanju. Prve nedelje po stupanju na poziciju desio se talas ostavki, ali i masovna otpuštanja i ukinuta je suspenzija nekih naloga. Oglašivači su na to odgovorili prekidom veza sa kompanijom.

Čini se da se milijarder takođe otpustio i ličnog advokata Aleksa Spira, kako bi ga početkom oktobra imenovao za šefa pravnih i političkih pitanja na platformi, nakon što je otpustio generalnog pravnog savetnika koji je prethodno zauzimao tu poziciju.

Maskova reputacija je takođe trpela jer je nastavio da povremeno šalje bizarne tvitove i izruguje se drugima, uključujući i Entonija Faučija, glavnog medicinskog savetnika Bele kuće.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Twitter ostaje u Apple prodavnici aplikacija: "Rešen nesporazum"
Twitter

Ilon Mask

01.12.2022. 11:06

Twitter ostaje u Apple prodavnici aplikacija: "Rešen nesporazum"

Vlasnik Twitter - a, Ilon Mask je izjavio da su on i direktor kompanije Apple Tim Kuk "rešili nesporazum" oko mogućeg uklanjanja aplikacije Twitter iz Apple prodavnice aplikacija.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
23.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve