Biznis
28.03.2018. 13:28
R.E.

INICIJATIVA KOMPANIJE DIJAMANT: Održano finale projekta "Mladi poslastičari"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Kako bi jedan od najslađih zanata ostao u rukama mladih i perspektivnih ljudi, kompanija Dijamant iz Zrenjanina je pokrenula prošle godine projekat „Mladi poslastičar". U saradnji sa poznatim poslastičarem Zdravkom Gavrilovićem, a u cilju edukacije i motivacije budućih profesionalaca, projekat se sastojao od praktičnih radionica i internih školskih takmičenja.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Foto: Promo

Kao šlag na tortu usledilo je finale, u kojem su se našle Ugostiteljska škola „Jovan Trajković" iz Zrenjanina, Ekonomsko-trgovinska škola „Paja Marganović" iz Pančeva, kao i Ugostiteljsko-turističke škole iz Vrnjačke Banje, Niša i Beograda.

Mladim takmičarima nadohvat ruke bili su Dijamant stoni margarini, sastavni deo svake dobre poslastice, svima dobro poznato Metalac posuđe, kao i mikseri iz Metalac Trade asortimana.

Titulu najbolje ponela je Milica Đurđević iz Beograda i tom prilikom osvojila vrednu novčanu nagradu u iznosu od 200 000 dinara, koju će joj kompanija Dijamant isplaćivati u roku od godinu dana. Učenicama koje su zauzele drugo i treće mesto, Nataliji Doroslovac i Aleksandri Ignjatović iz Pančeva, kompanija Dijamant je obezbedila nagrade koje će im ubuduće olakšati rad u kuhinji.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Foto: Promo

Ovim povodom prvoplasirana Milica Đurđević izjavila je da je projekat „Mladi poslastičar" za nju bio neprocenjivo iskustvo, koje joj je pomoglo da unapredi sopstvene veštine, stekne nova praktična znanja, kao i neophodnu sigurnost u spremanju poslastica i dodala da će nagradu iskoristiti za dalje profesionalno usavršavanje.

S druge strane, član žirija poslastičar bogatog iskustva, Zdravko Gavrilović,  izjavio je da je finale pokazalo umeće i talenat koji se neguju u našim stručnim školama i istakao da su nam potrebni poslastičari kako bi nam život bio slađi.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Foto: Promo

Po završenom finalu i dodeli vrednih nagrada, školarci, profesori i žiri uživali su u spremljenim kolačima uvereni da će se i u narednom periodu održavati takmičenja, koja su značajan podstrek za učenike poslastičarskog zanata i prilika za razvoj i obrazovanje.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
fog
0°C
11.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve