Biznis
13.10.2019. 15:34
R. E.

INSTA, FACE I TWITTER NISU DOVOLJNI? Predstavljamo vam Threads

aplikacija-novo.jpg

Čini se kao da nam Instagram, Facebook, Twitter i Snapchat nisu dovoljni, budući da se Instagram odlučio na lansiranje nove aplikacije Threads, koja služi za razmenjivanje poruka samo s najbližim prijateljima.

The Verge je o aplikaciji pisao još prošlog meseca, a osnovna ideja je brzo deljenje tekstualnih poruka, fotografija i videa s ljudima koje ste prethodno dodali na listu "najbližih prijatelja". Aplikacija, takođe, konstanstno i pasivno deli vašu lokaciju, statuse i druge prilično intimne podatke, zbog čega je već započela zabrinutost zbog privatnosti korisnika.

Naime, Threads ima tri komponente - kamera, koja se odmah otvara kad uđete u aplikaciju, ali koja nema nikakvih filtera. Aplikacija nudi prilagodljive prečice do vaših bliskih prijatelja. Ikonice s njihovim fotografijama pojavit će se na dnu ekrana, a slanje fotografija i videa jako je brzo.

Druga komponenta su poruke, koje izgledaju kao one s Instagrama, ali ih možete slati samo bliskim prijateljima. Procenjuje se da prosečni korisnik ima između 12 i 24 bliska prijatelja na Instagramu.

aplikacija novo

Treća komponenta je status, koji izgleda najkontroverzniji deo aplikacije. Dovoljno je iskucati nekoliko reči ili izabrati neki od već gotovih statusa, a onda izabrati koliko će se dugo prikazivati vašim prijateljima. Možete izabrati "autostatus" što znači da će se on sam osvežavati tokom dana. Vaši prijatelji će znati da li ste kod kuće, na poslu ili na trčanju... Instagram tvrdi da aplikacija ne nudi konkretne podatke o lokacijama, već samo informacije o "kontekstu"...

"Threads će zatražiti vašu lokaciju, podatke o kretanju, napunjenost baterije i mrežnu vezu vašeg telefona kako bi odredio koji kontekst deliti. Na primer, autostatus će možda koristiti vašu tačnu lokaciju kako bi s prijateljima podelio da ste u kafiću. Može primetiti da ste na biciklu i promeniti se u 'U pokretu'. Pre nego što ga pokrenete, upozoriće vas koje informacije su potrebne i moraćete se složiti s tim. Autostatus neće deliti tačnu lokaciju", tvrde iz Instagrama.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
7°C
09.05.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve