Biznis
15.05.2020. 19:39
R. E.

Na beogradskom aerodromu

Kako će se leteti iz Beograda? Aerodrom Nikola Tesla predstavio mere

shutterstock_1102985051.jpg

Na beogradskom aerodromu u toku je implementacija odgovarajućih procedura i mera koje će osigurati bezbednost svih putnika, partnera i zaposlenih.

Ove

Na beogradskom aerodromu u toku je implementacija odgovarajućih procedura i mera koje će osigurati bezbednost svih putnika, partnera i zaposlenih.

Ove procedure, između ostalog, obuhvataju organizaciju tokova putnika, postavljanje oznaka i informacija u zgradi terminala i pojačane mere higijene i dezinfekcije prostora, i usaglašene su sa međunarodnom i domaćom regulativom.

U skladu sa najavama pojedinih avio-kompanija, postepena obnova putničkog saobraćaja počeće tokom naredne nedelje, a Aerodrom Nikola Tеsla Beograd u potpunosti je spreman za doček putnika i avio-kompanija kako bi doprineo ponovnom povezivanju Beograda i Srbije sa regionom i ostatkom sveta, navodi se u saopštenju beogradskog aerodroma.

Ulaz u pristanišnu zgradu aerodroma će biti dozvoljen samo putnicima, kao i licima koja su u pratnji putnika sa smanjenom pokretljivošću i nepraćene dece.

Obavezno je nošenje zaštitne maske tokom boravka na putničkom terminalu, kao i održavanje minimalnog međusobnog rastojanja, što je na aerodromu obeleženo odgovarajućim podnim i drugim oznakama.

Putnicima se preporučuje da često peru ruke sapunom i sredstvom za dezinfekciju postavljenim na vidno obeleženim lokacijama.

Odgovore na najčešća pitanja putnici mogu da pronađu na www.beg.aero , putem e-mail adrese [email protected] i broja telefona Info centra 011 209 4444.

Kako bi se putnici i javnost na vreme upoznali sa propisanim načinom ponašanja prilikom boravka u zgradi terminala, kompanija Vansi Airports pokrenula je edukativnu kampanju pod nazivom "Čuvamo jedni druge" na svih 45 aerodroma širom sveta kojima upravlja, a koju će i BELGRADE AIRPORT redovno komunicirati putem svojih zvaničnih kanala.

Sledeće nedelje nacionalna avio-kompanija Er Srbija obnoviće letove za Frankfurt, Cirih, Beč i London Hitrou, avio-kompanija Belavia letove za Minsk, a avio-kompanija Wizz Air letove za London Luton.

Očekuje se da će u narednom periodu, u zavisnosti od regulative i razvoja situacije, još veći broj avio-kompanija ponovo uspostaviti letove ka većem broju destinacija, piše u saopštenju.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
9°C
16.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve