Biznis
10.09.2022. 13:20
Beta

Vučić najavio

Ko bude štedeo struju imaće popust na cenu

struja
Izvor: Shutterstock

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će od oktobra građani koji budu trošili manje struje nego u istom mesecu prethodne godine dobiti popust na račun za utrošenu električnu energiju u iznosu od pet do 30 odsto.

Vučić je na konferenciji za novinare posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost rekao da država želi da podstakne građane da štede struju i da time zarade.

"Izaći ćemo sa predlogom smanjenja potrošnje struje i to će biti mereno u skladu sa potrošenom strujom u istom mesecu prethodne godine. Naš predlog će biti da svi koji smanje potrošnju između pet i 20 odsto, dobiju dodatni popust od 10 odsto a ja ću tražiti od Vlade da to bude još 15 odsto", rekao je Vučić.

Najavio je da će za smanjenje potrošnje između 20 i 30 odsto, popust iznositi 20 odsto dok će 30 odsto biti popust za one koji potrošnju smanje za više od 30 odsto.

"To će od oktobra da važi. Time će EPS formalno da izgubi deo prihoda ali ćemo mi kao država da nadoknadimo jer gubimo ogroman novac na uvoz struje", kazao je Vučić.

Anketa

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
few clouds
27°C
30.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve