Biznis
23.10.2022. 14:05
R.E.

Fleksibilnost

Koliko se zapravo radi od kuće

Posao
Izvor: Shutterstock

Pandemija koronavirusa bila je katalizator velikih promena u načinu života i rada Amerikanaca, a nova analiza banke Federalnih rezervi Njujorka pokazuje da radnici uživaju u široko rasprostranjenom prelasku na rad od kuće kako bi proveli više vremena spavajući i uživajući u slobodnom vremenu.

"Jedan od najtrajnijih pomaka, koji je nastao kao rezultat pandemije, dogodio se na radnom mestu kada su milioni zaposlenih prešli na posao od kuće", napisao je Dejvid Dam, bivši analitičar FRB - a u Njujorku.
 

"Iako je pandemija usporila, više od 15 procenata zaposlenih sa punim radnim vremenom ostaje na režimu rada od kuće, a još 30 procenata radi u hibridnim uslovima", napisao je.

"Ove promene su značajno smanjile vreme provedeno na putu do posla; kolektivno, Amerikanci sada svakodnevno troše 60 miliona sati manje na putovanje do i od posla."

Promene u ponašanju se razlikuju u zavisnosti od starosnih grupa, pri čemu mladi Amerikanci koriste ušteđeno vreme putovanja na posao za aktivnosti poput izlazaka u restorane, vežbanje ili odlaske na društvene događaje. Oni stariji od 30 godina provode više vremena brinući se o deci, radeći kućne poslove i i kuvajući.

Fleksibilnost uslova rada na daljinu i očigledna činjenica da zaposleni u tim uslovima troše manje vremena na aktivnosti vezane za posao, verovatno će značiti da će se radnici boriti da zadrže priliku da rade od kuće, rekao je Dam.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Dobra vest za one koji traže posao
kancelarija, posao, laptop

Onlajn sajam poslova

19.10.2022. 11:41

Dobra vest za one koji traže posao

Regionalni onlajn sajam poslova, koji nudi i više od 700 radnih pozicija koje je raspisalo 60 poslodavaca u Srbiji, za prva dva dana posetila je 81.000 ljudi koji su u potrazi za zaposlenjem, objavio je portal Poslovi infostud.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
10°C
27.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve