Komapanija „Dunav“ i ove godine podržala je Sremski poljoprivredni sajam „Agrosirm“

Komapanija „Dunav“ i ove godine podržala je Sremski poljoprivredni sajam „Agrosirm“

Ministar poljoprivrede i gradonačelnik Sremske Mitrovice u poseti Sremskom sajmu poljoprivrede


„Dunav osiguranje“ je drugu godinu zaredom podržalo održavanje Sremskog sajma poljoprivrede – AGROSIRM. Učesnicima i posetiocima Sajma predstavili su značaj osiguranja poljoprivredne proizvodnje i uloganja u poljoprivredu, ali i zaštitu ukupne imovine nosilaca poljoprivrednih gazdinstava i individualnih poljoprivrednik proizvođača.

Štand Kompanije na Sajmu poljoprivrede u Sremskoj Mitrovici

Štand Kompanije na Sajmu poljoprivrede u Sremskoj Mitrovici

Na štandu „Dunav osiguranja“ predstavljen je asortiman usluga najveće nacionalne osiguravajuće kuće koje pruža poljoprivrednicima. Direktorka Glavne filijale „Dunav osiguranja“ u Sremskoj Mitrovici Nada Kovačević je u obraćanju medijima naglasila da je poljoprivreda u Srbiji jedna od strateških privrednih grana koja ima izuzetan ekonomski i socijalni značaj, u pogledu doprinosa bruto društvenom proizvodu ali i sa stanovišta zaposlenosti stanovništva i, naravno, podizanja životnog standarda:

U Srbiji se osigurava oko 12% korišćene poljoprivrede površine, dok je u Sremu taj procenat i niži i iznosi oko 10%. Klimatski uslovi se menjaju i toga smo svi svesni, za ozbiljnu poljoprivrednu proizvodnju nije dovoljno samo primeniti agrotehniku. Međutim, i dalje je veoma mali broj poljoprivrednika koji osiguravaju svoju proizvodnju. Upravo iz tih razloga Kompanija „Dunav osiguranje“ je, u saradnji s Udruženjem novinara „Agropress“, pre osam godina počela da realizuje edukativne radionice koje se tematski bave osiguranjem polјoprivredne proizvodnje u Srbiji. Edukacija svakako nije brz, ali je svaki novi regrutovani osiguranik uspeh. To je potvrda i državi i osiguravajućim kućama, a pre sve „Dunavu“, kao najvećem nacionalnom brendu u oblasti osiguranja, sa 37% učešća osiguranja useva, da zajedničkim nastupom i sinergijom mogu podići svest poljoprivednih proizvođača o značaju osiguranja.

Ministar Nedimović na AGROSIRM-u informisao se o ponudi Dunava

Ministar Nedimović na AGROSIRM-u informisao se o ponudi Dunava

Uz subvenciju premije od 40 odsto, koliko država daje, osiguranici praktično plaćaju 60 odsto od pune cene osiguranja. Tako na primer za osiguranje 1 ha pšenice, na području Srema, na prinos od 7.000 kg i ceni od 18 din/kg poljoprivredni proizvođač treba da izdvoji oko 3.700,00 dinara, s tim da se prilikom ugovaranja plaća samo 5% premije, tj. porez, dok se ostatak plaća nakon skidanja useva, to jest žetve, pojasnila je Kovačević

Kompanija „Dunav“ je danas na sajmu predstavila više od 90 usluga iz svoje palete usluga, a naši zaposleni pružili su potrebne informacije svim zainteresovanim posetiocima.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar