Biznis
08.03.2016. 08:55
ekspres

Kopaonik biznis forum

KOPAONIK: Traže izlaz iz krize

Kopaonik biznis forum i ove godine okuplja političku i privrednu elitu na jednom mestu, a za učesće na ovogodišnjem skupu

Kopaonik biznis forum i ove godine okuplja političku i privrednu elitu na jednom mestu, a za učesće na ovogodišnjem skupu prijavio se rekordan broj učesnika, do sada više od 800, što garantuje dinamičnu diskusiju, izjavio je predsednik Saveza ekonomista Aleksandar Vlahović. On je kazao da je važno da javna preduzeća budu restruktiurirana, reformisana i delimično privatizovana, kao i da se mora završiti privatizacija strateški važnih preduzeća.

"Ono što je takođe važno je i smanjenje broja zaposlenih u državnoj upravi, ali i unapređenje privrednig ambijenta jer samo na taj način se mogu privući investicije, kako domaće tako i strane", istakao je Vlahović. On je podsetio da skup već više od 20 godina okuplja veliki broj učesnika, a ovaj put se očekuje više od 800, što je, dodao je, impresivna cifra.  "To je prilika da ekonomski stručnjaci i privrednici vrednuju efekte reformi, razmene mišljenja kako bismo došli do efikasnih i izvodljivih politika", kazao je predsednik Saveza ekonomista Srbije.
"Očigledno je da je ključna tema u ovom trenutku kako te dobre kratkoročne rezultate u fiskalnoj konsolidaciji konvertovati da oni budu trajni i održivi, odnosno na koji način eliminisati strukturni deficit", rekao je Vlahović.
Programski odbor Foruma predvideo je raspravu u okviru tri oblasti- 8. marta - Ekonomske posledice nove realnosti: problem, uzroci i rešenja, 9. marta - Ažuriranje reformske agende: reforma države i restruktuiranje javnog sektora i poslednjeg, 10.marta - Naredni koraci u sprovođenju reformi. Za praćenje Kopaonik biznis foruma akreditovano je oko 120 novinara kako iz zemlje tako i regiona.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
8°C
20.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve