Biznis
18.05.2022. 13:35
Promo

"Sensobus“

Korak dalje ka otkrivanju potreba i navika potrošača

Prodavnica, kupovina, namirnice
Izvor: EPA / MICHAEL REYNOLDS

Srbija se pridružuje zemljama koje istraživanje potreba i navika potrošača sprovode upravo na mestima na kojima potrošači kupuju ili konzumiraju hranu.

Zahvaljujući jedinstvenom "Sensobus“ konceptu, koji je razvijen od strane kompanije Puratos, u subotu i nedelju, 21. i 22. maja, na platou trgovinskog lanca Tempo na Adi, biće predstavljena prva senzorna mobilna laboratorija u Srbiji.

Proizvođači i trgovinski lanci se vremenom suočavaju sa sve većim izazovom, imajući u vidu da se očekivanja potrošača konstantno menjaju. Kako bi na nauspešniji način razvijali svoje proizvode ili usluge, a samim tim i širili poslovanje, potpuno opremljena laboratorija za senzornu analizu im pomaže da direktno na licu mesta testiraju svoje proizvode, cene ili komunikacione koncepte.

Ona dnevno može da ugosti do 300 potrošača koji će dati svoje mišljenje o proizvodu ili usluzi. Samo nekoliko dana je potrebno za analizu reprezentativnog uzorka mišljenja protrošača, dobijenog direktno od odabrane ciljne grupe.

Do sada Sensobus je bio aktivan u Evropi i Americi, dok u regiji Azija-Pacifik postoje tri Sensobox-a veličine štanda, koji se mogu instalirati po potrebi u tržnim centrima.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Srbija ima dovoljno hrane"
Pšenica

Agroekonomski analitičar

17.05.2022. 09:49

"Srbija ima dovoljno hrane"

Agroekonomski analitičar Žarko Galetin ocenio je da Srbija ima dovoljno hrane i da je ubeđen da neće biti praznih rafova i nestašica.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
37°C
16.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve