Biznis
08.11.2019. 15:33
R. E. / Blumberg

Milijarderi koji stoje

KOŠTALO IH ČIŠĆENJE: Vlasnici Lego kocki za jedan dan izgubili 150 miliona dolara

lego-kocke.jpg

Milijarderi koji stoje iza proizvođača dečijih igračaka Lego su samo u jednom danu izgubili 150 miliona dolara nakon jedne promašene

Milijarderi koji stoje iza proizvođača dečijih igračaka Lego su samo u jednom danu izgubili 150 miliona dolara nakon jedne promašene investicije.

Kompanija Kirkbi, porodice Kirka Kristiansena, poseduje udeo u kompaniji Lego vredan blizu 16 milijardi dolara, a vrednost tog udela je u sredu pala za blizu 150 miliona dolara.

Kako piše Blumberg, okidač je bila kompanija ISS u kojoj Kirkbi ima blizu 15 odsto udela, a čija je tržišna vrednost opala za 20 odsto. Izvršni direktor IS S-a Džef Gravenhorst ranije je rekao kako želi da kompanije koja pruža usluge čišćenja cilja samo na najveće klijente i reši se manjih, a očigledno da ga je takva strategija dosta koštala.

foto: Shutterstock foto: Shutterstock

Povezane vesti - LEČENJE STRAHA OD SMRTI: Lego lansirao pogrebnu kolekciju

Gravenhorst je rekao kako mu je izuzetno žao, budući je ulagače pokušao da uveri da će 2020. biti dobra. U četvrtak su deonice IS S-a nastavile da klize. Sveukupno ove godine, pad njihovog udela je za gotovo četvrtinu.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
12°C
23.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve