Biznis
11.02.2022. 15:05
Tanjug

Forbs izlazi na berzu

Kripto berza Bajnens kupuje udeo u "Forbsu"

forbs 11. 2. 2022.
Izvor: Shutterstock

Najveća svetska berza kriptovaluta - Bajnens, planira strateško ulaganje od 200 miliona dolara u Forbs, izdavačku kompaniju i magazin s tradiciojom dugom 104 godine, saznaje američka televizija CNBC.

Sredstva će pomoći Forbsu da u prvom tromesečju sprovede planirani izlazak na berzu spajanjem sa jednom kompanijom posebne namene za akvizicije, ili SPAC, koja kotira na tržištu, rekli su američkom mediju izvori upoznati s dogovorom.

Bajnens će preuzeti od institucionalnih investitora polovinu od 400 miliona dolara obaveza, koje je Forbs najavio u avgustu, rekli su izvori CNBC-a, koji nisu želeli da budu imenovani pre nego što transakcija bude objavljena.

To će Bajnens učiniti jednim od dva najveća vlasnika Forbsa, pri čemu će ova izdavačka kuća biti izlistana na Njuorškoj berzi pod oznakom FRBS, dodaje se u tekstu. Kripto kompanija će takođe dobiti dva mesta u devetočlanom bordu direktora Forbsa.

Bitkoin ojačao

Kriptovalute

bitkoin, novac, ekonomija

Kriptovalute

08.02.2022. 23:00

Bitkoin ojačao

Ovaj potez ukazuje na sve veći uticaj u stvarnom svetu kripto sektora, koji beleži rast vrednosti i stvara novu klasu milijardera usled globalnog interesovanja za digitalnu imovinu. Ovo je prva velika investicija neke kompanije iz kripto sektora u jedan tradicionalni medij u SAD-u.

Forbs je pre više od jednog veka osnovao deda glavnog urednika i dvostrukog predsedničkog kandidata Stiva Forbsa.

Ova izdavačka kuća je 2014. godine prodala 95 posto udela kompaniji Integrejtid Vejl Media, sa sedištem u Hong Kongu, za 475 miliona dolara.

Forbs je poznat po svojoj godišnjoj rang listi najbogatijih psolovnih ljudi na svetu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Bitkoin grad?! Da, da...
bitkoin, 21.11. 2021.

Salvador

21.11.2021. 18:05

Bitkoin grad?! Da, da...

Salvador je pre nekoliko meseci saopštio da je bitkoin, uz dolar, njihova nova službena valuta. Sada je predsednik zemlje - Najib Bukele, saopštio da će biti izgrađen i nov grad temeljen na toj kriptovaluti.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
25°C
20.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve