Biznis
08.12.2021. 21:05
R.E.

Cene voća i povrća

Krompir u Beogradu 100 dinara, u Vranju 50

pijaca, povrće
Izvor: Shutterstock

Cene poljoprivrednih proizvoda uglavnom su najviše u Beogradu, ali pojedini proizvodi mogu se kupiti i po jeftinijoj ceni u odnosu na onu koja je, na primer, u Novom Pazaru ili Smederevu.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku (RZS), krompir je najskuplji u Beogradu, te je Beograđanima potrebno da za krompir izdvoje između 70 i 100 dinara po kilogramu, dok se u Vranju može kupiti i po ceni od 50 dinara.

U Beogradu se jabuke po kilogramu mogu kupiti po ceni od 60 do 103 dinara, dok je isto voće najjeftinije u Leskovcu, gde košta 52 dinara, a najskuplja u Smederevu - 120 dinara.

Raspon cene pasulja po kilogramu u Beogradu se kreće od 220, što je najniža cena za taj proizvod na našem tržištu, do 352 dinara, a najskuplja je u Novom Pazaru i prodaje se za čak 600 dinara.

Crni luk najskuplje se prodaje u Beogradu i Pančevu, po ceni od 100 dinara po kilogramu, a najjeftiniji se može kupiti u Nišu i Vranju po ceni od 35 dinara.

RZS obrađivao je ove cene u periodu od 15. do 21. novembra.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

U kom pravcu ide tržište nekretnina u Srbiji, ali i cene
nekretnine, zidanje

Balkans Properti Forum

02.12.2021. 06:05

U kom pravcu ide tržište nekretnina u Srbiji, ali i cene

Tržište nekretnina u Srbiji i Jugoistočnoj Evropi izašlo je kao pobednik iz protekle dve obeležene pandemijom. Komercijalni (kancelarijski, maloprodajni, logistički) zakupi su ostali stabilni, a cene stanova su porasle za čak 20 do 30 odsto, ali će u narednih pet godina stagnirati. Uprkos velikom broju zaposlenih koji rade od kuće, postoji značajna potražnja za inovativnim i fleksibilnim kancelarijskim rešenjima. Klimatske promene nameću nove izazove za sektor nekretnina i šansu da se istaknu ispred konkurencije.
Close
Vremenska prognoza
mist
-1°C
28.01.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve