Kubanski hoteli dostupni Amerikancima

Kubanski hoteli dostupni Amerikancima


– Istorijsku posetu američkog predsednika Baraka Obame Kubi prate i ekonomski aranžmani. Privredni analitičari ranije su najavljivali da će “led probiti” turizam što se pokazalo kao tačno.

HAVANA, 21. marta- Američka onlajn turistička agencija Prajslajn grup (Priceline Group) je dogovorila sa zvaničnicima u Havani da kubanski hoteli budu na raspolaganju američkim turistima preko njene podružnice Booking.com, čime je postala prva onlajn američka putnička agencija koja je postigla dogovor sa tom karipskom državom. Ovaj dogovor dolazi u trenutku prvog dana posete američkog predsednika Baraka Obame Kubi, i nakon što je američki hotelski operater Starvud hotels postigao dogovor sa kubanskom vladom o renoviranju i vođenju tri hotela u Havani, prenosi agencija Rojters.

KUBA 2

Internet stranica Booking.com će kroz nekoliko nedelja omogućiti Amerikancima koji putuju na Kubu da rezervišu i plate za sobu u nekom od hotela na Kubi, izjavio je Rojtersu direktor Booking.com-a, Tod Danlap. Amerikanci su prethodno morali da preko turističkih agencija ili grupnih tura rezervišu kubanske hotele, podseća Rojters. Jedina američka kompanija koja je do sada omogućavala Amerikancima da rezervišu smeštaj na Kubi je popularni sajt Airbnb, koji je u aprilu prošle godine počeo da posluje na Kubi.Kubu je, podsećamo, prošle godine posetilo rekordnih 3,52 miliona turista, za 17,4 odsto više u odnosu na 2014. godinu, dok su posete američkih turista porasle za 77 odsto, na 161.000, navodi Rojters.

KUBA

Svetski putnici, očarani autentičnim destinacijama nisu oduševljenim najavljenim otvaranjem Kube za velike hotelske lance. Oni tvrde da će i Kubanska obala pre ili kasnije postati nalik onim u Turskoj, Grčkoj, pa i Hrvatskoj ili Crnoj Gori, gde kilometrima uz obalu imamo najpoznatije svetske hotelske komplekse. Njihove građevine, ponuda, usluge,i hrana, su standardizovane, pa turisti često budu u dilemi gde se zapravo nalaze, jer manje-više, sve liči jedno na drugo. Turistička globalizacija, dakle, na taj način uzima danak “brišući” lokalne običaje, kulturu ishrane i življenja, a na dugi preti da potre i jezik i kulturne osobenosti lokalne zajednice.

internet

Gugl širi pristup Internetu na Kubi

Internet gigant Gugl, ćerka-firma multinacionalnog konglomerata Alfabeta, spreman je da proširi pristup internetu na Kubi, izjavio je  američki predsednik Barak Obama tokom istorijske posete Kubi.
“Jedna od stvari koju ćemo najaviti ovde je da Gugl ima ugovor o početku uspostavljanja dodatne WI-FI mreže i širokopojasnog pristupa internetu na ostrvu”, izjavio je Obama u intervjuu za američku televizijsku mrežu Ej-Bi-Si, a prenosi agencija Rojters.
Obama je doputovao u nedelju u istorijsku posetu Kubi, otvarajući novo poglavlje u odnosima dve zemlje.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar