Biznis
19.10.2022. 16:05
Beta

Stranka Istina

"Legalizacijom prostitucije do punog budžeta i blagostanja"

prostitucija
Izvor: Shutterstock

Stranka Istina iz Novog Sada saopštila je da se zalaže za legalizaciju seksualnog rada i ocenila da bi novac od toga išao u budžet Srbije, a ne kao sada, "u džepove kriminalaca".

Predsednica Istine Ivana Vujasin je u saopštenju za javnost ocenila da time ne bi bile ugrožene porodice i brakovi, zato što i sada to postoji ilegalno, ali novac od toga "ide u džepove kriminalaca, a ne u državni budžet na korist svih građana".

"Lažni moral nikako nije put ka modernoj i razvijenoj Srbiji, već samo ka istorijskom zaboravu, a ovo bi naročito trebalo da podrže oni koji drže do tradicije, budući da je u Jugoslaviji, pre Drugog svetskog rata, pružanje seksualnih usluga, kao zanimanje, bilo legalizovano", kazala je Ivana Vujasin, koja je odbornica u Skupštini grada Novog Sada.
 

U saopštenju se navodi da je stranka Istina osnovala radnu grupu za legalizaciju seksualnog rada, na čije čelo je postavljen muzičar Dragan Dragaš.

Dodaje se da seksualni rad nije zakonski zaštićen, a oni koji ga obavljaju nemaju zdravstveno i penziono osiguranje.

"Pri tome, pod seksualnim radom ne podrazumevamo samo eksplicitne seksualne usluge, već i pornografsku industriju i erotski ples", piše u saopštenju.

Dragan Dragaš je ocenio da je legalizacija seksualnog rada "civilizacijska tekovina najrazvijenijih zemalja sa uređenim sistemima".

"I to nije samo ekonomsko pitanje, već je i reč o ljudskim pravima i solidarnosti sa ženama koje nemaju nikakva prava i koje veoma često trpe nasilje", rekao je Dragaš.

Stranka Istina je politička stranka vlaške nacionalne manjine iz Novog Sada koja je osnovana 2008. godine pod nazivom Nijedan od ponuđenih odgovora.

Između ostalog, oni se zalažu i za legalizaciju kanabisa.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
27.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve