Biznis
12.08.2020. 18:57
Tanjug

Majkrosoft 10. septembra pušta u prodaju mobilni telefon sa dva ekrana

w_56255054.jpg
Izvor: EPA / WU HONG

Korporacija Majkrosoft je saopštila danas da će se njen pametni telefon sa dva ekrana Surfejs Duo (Surface), koji radi na Alfabetovom Android operativnom sistemu, naći u prodavnicama od 10. septembra po početnoj ceni od 1.399 dolara.

Surfejs Duo se zatvara kao knjiga. Za razliku od Samsungovog uređaja Galaksi Z Fold 2 koji ima jedan ekran napravljen od specijalnog savitljivog stakla, tako da se on sklapa poput knjige, Duo ima dva tradicionalna ekrana odvojena šarkom, ali sinhronizovana da rade zajedno, preonsi Rojters

Na medijskom brifingu uoči najave Surfejsa Duo, rukovodstvo Majkrosofta je predstavilo ovaj telefon kao alat za produktivnije obavljanje poslova uz korišćenje njihovih aplikacija, kao što mnogi zaposleni koriste opciju dualnih monitora na svojim personalnim računarima.

 EPA-EFE/WU HONG EPA-EFE/WU HONG

Na primer, u kompanijskoj aplikaciji za timsko čatovanje, video čat zauzima jedan ekran, dok drugi ekran prikazuje časkanje u pisanoj formi.

Podešavanje sa dvostrukim ekranom takođe omogucćava korisnicima da uparuju aplikacije koje nisu Majkrosoftove, poput uporednog pokretanja društvenih mreža Tviter i Instagram.

Povezane vesti - POSLE 35 GODINA: Tošiba prekida proizvodnju laptopova

Iz Majkrosofta su naveli da porudžbine u pretprodaji za ovaj uređaj počinju da primaju danas preko njihovog veb sajta, kao preko AT&T i BestBaja (BestBuy).

Uređaji će raditi na bežičnim mrežama kompanije AT&T, Verajzon Komjunikejšens i T-Mobajl US.

Surfejs Duo nema 5G mogućnost povezivanja. Uređaj će u početku biti dostupan samo u Sjedinjenim Državama, a kompanija nije dala vremenski okvir kad bi mogao da ga lansira na druga tržišta, navodi Rojters.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
overcast clouds
5°C
17.10.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve