Biznis
17.05.2021. 15:09
Tanjug

Dvadeset godina kasnije

Majkrosoft pokrenuo istragu o ljubavnoj aferi Bila Gejtsa

Bil Gejts
Izvor: OLIVIER HOSLET

Kompanija Majkrosoft pokrenula je istragu o suosnivaču Bilu Gejtsu i njegovom intimnom odnosu sa zaposlenom još pre 20 godina, saopštila je danas ta kompanija.

Majkrosoft je izrazio zabrinutost krajem 2019. godine zbog optužbi na račun Gejtsa i njegovog pokušaja stvaranja romantične veze sa jednom od zaposlenih tokom 2000.godine, prenosi Rojters.

U časopisu Vol Strit Žurnal u nedelju je objavljeno da je upravni odbor Majkrosofta odlučio da je Gejtsova povezanost sa zaposlenom ženom bila neprikladna i da zbog toga treba da se povuče.

Bil Gejts
Izvor: EPA / WILL OLIVERBil Gejts

Portparol Bil Gejtsa, demantovao je da odluka Gejtsa da napusti upravni odbor Majkrosofta nema nikakve veze sa tom aferom od pre 20 godina.

Milijarder, koji je 1975.godine učestvovao u osnivanju Majkrosofta, bio je izvršni direktor te kompanije sve do 2020. godine, kada je saopšteno da se povlači iz upravnog odbora kako bi se više usredsredio na filantropiju.

Gejts i njegova supruga Melinda, saopštili su početkom meseca da se razvode nakon 27 godina braka.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kraj američke bajke
Bil Gejts

Razvod Bila i Melinde

16.05.2021. 06:05

Kraj američke bajke

Respektabilni "Volstrit džornal" objavio je ovih dana da je Melinda Gejts brakorazvodne konsultacije sa advokatima započela još 2019, a da je povod bilo Bilovo druženje sa diskreditovanim finansijerom i kasnije osuđenim pedofilom Džefrijem Epstajnom.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
11°C
25.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve