MALI: Sedam investitora zainteresovano za Komercijalnu banku

MALI: Sedam investitora zainteresovano za Komercijalnu banku


Sedam investitora zainteresovano je za kupovinu Komercijalne banke, izjavio je ministar finansija Siniša Mali za Prvu TV.

U ovom trenutku, kazao je, knjigovodstvena vrednost Komercijalne banke je nešto iznad 400 miliona evra.

“Mi smo u procesu da pronađemo strateškog partnera za Komercijalnu banku. Juče je istekao rok”, rekao je ministar navodeći da ne može u ovom trenutku da kaže ko su oni, dok tenderska komisija ne proveri sve ponude i donese zvaničnu odluku.

“Bio sam iznenađen brojem zainteresovanih strana, nisam to očekivao, ali i to pokazuje, na neki način, koliko se poverenje vratilo u našu ekonomiju i koliko je srpska ekonomija i srpska privreda, na kraju krajeva, i srpski bankarski sektor postao atraktivan”, kazao je ministar.

Povezane vestiMali: Kumulativni suficit 8,3 milijarde 

“Ali država tu nije apsolutni vlasnik. Mi smo vlasnici negde oko 43 odsto”, istakao je.

Na pitanje hoće li biti prodat i drugi deo, koji nije u vlasništvu države, on je rekao da će se videti kakvo je interesovanje investitora.

Naveo je da su potpune spekulacije da je Rajfajzen banka kupac Komercijalne banke.

“Tek u ovom trenutku imate pismo o namerama, nakon toga kreće analiza stanja i tek posle toga idu stvarne ponude, a to će biti potpuno javan i transparentan proces i javnost će biti obaveštena”, rekao je i dodao da je sedam investitora dobra konkurencija i zbog toga, rekao je ministar, očekuje i veću cenu Komercijalne banke.

On je dodao i da su srpske državne obveznice na Londonskoj berzi prodate “pre tri dana i svi su hteli da na uloženih 100 evra zarade evro i 61 cent. On je rekao da je to veoma važna stvar za našu privredu.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar