Biznis
20.07.2021. 15:08

Portfolio od 560,000m²

Marera Property Management - lider u segmentu razvoja i upravljanja nekretninama

Marera Construction
Izvor: Marera Construction

Kompanija "Marera Property Management" (MPM), jedina kompanija na domaćem tržištu sa sveobuhvatnom integrisanom platformom za razvoj i upravljanje nekretninama, preuzela je 100% vlasničkog udela u Marera Construction-u – kompaniji koja je do nedavno poslovala kao preduzeće "GP Nikolić“ iz Kraljeva.

Prethodno je u avgustu 2020. godine, kompanija MPM akvizirala 70% vlasničkog udela u tadašnjem preduzeću "GP Nikolić“, renomiranom ekspertu na polju strukturnog inženjeringa sa višedecenijskim iskustvom u realizaciji infrastrukturnih, industrijskih i objekata komercijalne namene.

"Integracija strukturnog inženjeringa u portfolio naših usluga pruža dodatnu vrednost investitorima, i u sinergiji sa već postojećim uslugama u segmentu razvoja i upravljanja građevinskim projektima doprinosi jačanju naše tržišne pozicije,“ izjavio je Danilo Pušonja, generalni direktor kompanije MPM.

"Marera Construction" bavi se projektovanjem i proizvodnjom prefabrikovanih betonskih konstrukcija. Pored osavremenjivanja pogona nekadašnjeg preduzeća "GP Nikolić“ u Kraljevu, Marera Construction će u septembru tekuće godine otvoriti drugi proizvodni pogon u Novom Sadu.

MPM je relativno mlada kompanija koja se bavi razvojem, upravljanjem i održavanjem kancelarijskih, industrijskih i maloprodajnih objekata. Za nepune tri godine, MPM je razvio portfolio od 560,000m² upravljanih i održavanih prostora za više od 300 klijenata.

Najistaknutiji projekti u komercijalnom segmentu su rekonstrukcije znamenitosti glavnog grada poput Kalemegdan Biznis Centra, Palate Beograd i zgrade BIGZ-a.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Izdato više građevinskih dozvola nego ranije
šlem, gradilište, radnici

Povećanje od 102,9 odsto

20.06.2021. 23:01

Izdato više građevinskih dozvola nego ranije

U Srbiji je u aprilu ove godine izdato 2.061 građevinska dozvola, što predstavlja povećanje od 102,9 odsto u odnosu na isti period prethodne godine, objavljeno je na sajtu Republičkog zavoda za statistiku.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
28°C
10.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve