McDonald’s imao pad neto dobiti od skoro 70 odsto u drugom kvartalu

McDonald’s imao pad neto dobiti od skoro 70 odsto u drugom kvartalu

Shutterstock


Lanac restorana brze hrane McDonald’s objavio je da mu je neto dobit u drugom kvartalu pala za 68 odsto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, u uslovima pandemije koronavirusa koja je nastavila pritiskati njegovo poslovanje.

Neto dobit u drugom tromesečju tako je pala na 484 miliona dolara, pokazao je izveštaj o poslovnim rezultatima, prenosi Index.hr.

Prihodi su smanjeni za gotovo trećinu, na 3,8 milijardi dolara, dok je prodaja pala za 24 odsto, pogođena merama karantina u zemljama izvan SAD-a, pre svega u Britaniji i Francuskoj.

foto: Shutterstock

foto: Shutterstock

Gotovo svi restorani McDonald’sa širom sveta bili su zatvoreni

“Naše snažno prisustvo u segmentu preuzimanja hrane direktno iz vozila i ulaganja u dostavu i digitalizaciju u posljednjih nekoliko godina dobro nas je služilo u tim neizvesnim vremenima”, rekao je izvršni direktor Chris Kempczinski u saopštenju.

Povezane vesti – “Buđavi burger” kao reklama: Kako je čuveni lanac restorana ispromovisao “prirodnu hranu”

“Naši rezultati kontinuirano su se poboljšavali tokom drugog kvartala budući da su tržišta počela da se otvaraju širom sveta”, dodao je.

foto: Shutterstock

foto: Shutterstock

Gotovo svi restorani McDonald’sa širom sveta bili su krajem juna otvoreni za klijente, premda su mnogi bili ograničeni na uslugu preuzimanja hrane direktno iz vozila te dostavu ili uzimanje hrane za van, objavila je kompanija.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar