MEĐUNARODNI FINANSIJSKI ČASOPIS ” THE BANKER”: Banca Intesa i ove godine najbolja u Srbiji

MEĐUNARODNI FINANSIJSKI ČASOPIS ” THE BANKER”: Banca Intesa i ove godine najbolja u Srbiji


Međunarodni finansijski i bankarski časopis „The Banker“ proglasio je Banca Intesa bankom godine u Srbiji i u 2018. godini. Stručni žiri magazina se prilikom selekcije upravljao nizom kriterijuma, uključujući osnovni kapital, aktivu i kvalitet portfolia, kao i preduzeta tehnološka unapređenja, strateške inicijative i konkurentnost proizvoda.

„Velika nam je čast što se Banca Intesa po osmi put našla na listi dobitnika prestižnog priznanja časopisa „The Banker“ i još jednom potvrdila svoju lidersku poziciju u Srbiji. Banka je i ove godine ostvarila izuzetne poslovne rezultate, uz dalji rast kreditne podrške građanima i privredi, kao i povećanje efikasnosti poslovanja. Takođe, kontinuirano unapređujemo poslovni model i kroz nastavak digitalne transformacije banke, što će nam omogućiti da klijentima ponudimo još inovativnije servise i na taj način postavimo temelje za održiv razvoj banke u budućnosti“, izjavila je Draginja Đurić, predsednik Izvršnog odbora Banca Intesa.

Banca Intesa je vodeća banka na tržištu Srbije u pogledu svih najvažnijih pokazatelja uspešnosti poslovanja – ukupne aktive, kapitala, kredita i depozita klijenata. Banka posluje sa 1,35 miliona klijenata u segmentu fizičkih lica – preduzetnicima, malim i srednjim preduzećima, lokalnim samoupravama, kao i multinacionalnim i velikim kompanijama, kojima nudi sveobuhvatnu ponudu savremenih proizvoda i uslugu najvišeg kvaliteta.

Od svog osnivanja 1926. godine, magazin „The Banker“ predstavlja važan izvor ekonomskih i finansijskih informacija za globalnu bankarsku industriju. Godišnja priznanja koja dodeljuje ovaj časopis smatraju se jednim od najprestižnijih bankarskih nagrada na svetu.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar